Amfipoli News: Καραμελωμένες ρυζογκοφρέτες με σοκολάτα

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Καραμελωμένες ρυζογκοφρέτες με σοκολάτα


Συστατικά: 
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 
6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι 
300 g marshmallow 
7 φλιτζάνια θρυματισμένες ρυζογκοφρέτες 
¼ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικό) 
½ κουταλάκι του γλυκού επιπλέον θαλασσινό αλάτι για το πασπάλισμα από πάνω (προαιρετικό)

Προετοιμασία:

1. Ετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί, αλείψτε με βούτυρο τον πάτο και τα τα τοιχώματα του.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο, προσθέστε μαύρη ζάχαρη και κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Μόλις το βούτυρο λιώσει, αυξήστε ελαφρώς τη θερμοκρασία και ανακατέψτε συνεχώς για 2 λεπτά (να είστε προσεκτικοί ώστε το μείγμα να μη βράσει). Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέση έως χαμηλή.

4. Προσθέστε το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέστε τα marshmallows. Ανακατεύετε έως ότου τα marshmallows να λιώσουν τελείως.

5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ρυζογκοφρέτες και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να καλυφθούν πλήρως με το μείγμα καραμέλας.

6. Απλώνουμε το ρύζι στο ταψί. Λιώνουμε τη σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από το απλωμένο ρύζι. Βάλτε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.

Πηγή: fanpage.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου