Amfipoli News: Επίσκεψη Κ.Βελόπουλου στον ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Επίσκεψη Κ.Βελόπουλου στον ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Να συνεχισθούν οι ανασκαφές με χρήματα από τις επιχορηγήσεις των κομμάτων.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος επισκέφτηκε τον Τύμβο Καστά  στη Μεσολακκιά,  συνοδευόμενος από τον Σερραίο βουλευτή του κόμματος Κώστα Μπούμπα και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Απόστολο Αβδελά.

Παραβρέθηκε σε ένα σημείο μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς,  μιλώντας με τους αρμόδιους σχετικά με τις τραγικές καταστάσεις που επικρατούν και δυσχεραίνουν την βοήθεια για τις ανασκαφές. 

Τόνισε συγκεκριμένα ότι δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και έξι χρόνια, δεν έχουν δοθεί κονδύλια. 
«Δυστυχώς λυπάμαι και θα το πω δημοσίως δεν έχει γίνει τίποτα. Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια, κονδύλια δεν δίνονται, περιμένουν από το interreg να πάρουν κάποια ποσά, την ώρα που γνωρίζουμε ότι στον τύμβο υπάρχουν τουλάχιστον δύο- τρία σημεία που θα μπορούσαν να ελεγχθούν και να ανασκαφούν. Δυστυχώς όμως η Ελληνική πολιτεία για δικούς της λόγους, δεν δίνει τα χρήματα», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. 

Πρότεινε, καθώς απαιτούνται περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για τις ανασκαφικές εργασίες, τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, να δώσουν ένα ποσοστό από την επιχορήγησή τους, για να συνεχιστούν οι ανασκαφές.

«Αν σκάψουμε τον τύμβο Καστά θα έχουμε πολύ ευχάριστες εκπλήξεις για την Ελλάδα και δυσάρεστες για τους Σκοπιανούς,» τόνισε ο κ. Κ. Βελόπουλος.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Βελόπουλου στον τύμβο Καστά αποκάλυψε τις απαράδεκτες ελλείψεις και την τρομακτική αδιαφορία του κράτους για την συνέχιση των ερευνών και των απαραιτήτων εργασιών στο μνημείο.

Ρωτώντας τους επί τόπου αρχαιολόγους, ο κ. Βελόπουλος φέρνει στη δημοσιότητα το πόσο ελάχιστοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην Αμφίπολη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δηλώσεις του Κ. Βελόπουλου μετά την επίσκεψη στην Αμφίπολη:
   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, voicenews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου