Το κλασικό αγαπημένο γλυκό κανταΐφι, σε μια κάπως διαφορετική συνταγή με επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Η λευκή σοκολάτα που περιχύνεται πάνω του, πραγματικά το απογειώνει!
Για τη βάση θα χρειαστείτε
1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο χοντροκομμένο
100 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο χοντροκομμένο
100 γραμμάρια βούτυρο
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
1 κούπα ζάχαρη
1+1/2 κούπα νερό
1+1/2 κούπα νερό
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
400 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη σε σκόνη μαζί με λίγη ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
400 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη σε σκόνη μαζί με λίγη ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
400 ml κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
Γλυκό βύσσινο ή Γλυκό βύσσινο ή Γλυκό φράουλα
Εκτέλεση
Ξεμπλέκετε το κανταΐφι και το στρώνετε σε φόρμα που αφαιρείται το στεφάνι, χωρίς να το πατικώσετε υπερβολικά.
Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και ραντίζετε με το βούτυρο. Ψήνετε στους 150-160 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά.
Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και ραντίζετε με το βούτυρο. Ψήνετε στους 150-160 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά.
Θέλετε να γίνει τραγανό και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Όταν το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και βάζετε να γίνει το σιρόπι. Το βράζετε να δέσει αρκετά.
Όταν το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και βάζετε να γίνει το σιρόπι. Το βράζετε να δέσει αρκετά.
Βγάζετε το στεφάνι από τη φόρμα, αφαιρείτε τον πάτο, ξανακλείνετε το στεφάνι και το βάζετε στην πιατέλα που θα φτιάξετε το γλυκό. Βάζετε μέσα τη βάση κανταΐφι που φτιάξατε. Ρίχνετε σταδιακά το σιρόπι, να το απορροφά λίγο – λίγο, χωρίς όμως να κολυμπήσει.
Θέλετε να μείνουν τραγανά σημεία, όχι να μουλιάσει σαν τα σιροπιαστά των ζαχαροπλαστείων.
Αφήνετε πάλι στην άκρη να τραβήξει και βάζετε να κάνετε την κρέμα. Αν τρέξει σιρόπι στην πιατέλα το σκουπίζετε.
Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού από την κρέμα γάλακτος.
Αφήνετε πάλι στην άκρη να τραβήξει και βάζετε να κάνετε την κρέμα. Αν τρέξει σιρόπι στην πιατέλα το σκουπίζετε.
Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού από την κρέμα γάλακτος.
Αναμειγνύετε καλά, κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη μουλιασμένη ζελατίνη, ανακατεύετε, ρίχνετε και τη μαστίχα και αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Χτυπάτε το μασκαρπόνε να αφρατέψει και προσθέτετε τη σοκολάτα. Προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί. Στρώνετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι,και την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, σχεδόν όλη τη νύχτα.
Πηγή: athensmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου