6 μπριζόλες κόντρα χοιρινές
1 κιλό φασολάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ
1 κιλό ντομάτες σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. γλυκό μπούκοβο
1 κ.γλ. πάπρικα
1/3 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
νερό
Άναψα τα κάρβουνα και έριξα στο ταψί ελαιόλαδο και τσιγάρισα το κρεμμύδι.
Σοτάρισα τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν χρώμα και πρόσθεσα το σκόρδο.
Έριξα τον πελτέ να καβουρντιστεί για να γλυκάνει και κατόπιν τις ντομάτες.
Πρόσθεσα τα μπαχαρικά, αλατοπιπέρωσα, συμπλήρωσα νερό, σκέπασα το ταψί με αλουμινόχαρτο, έκλεισα την ψησταριά και άφησα να σιγοψήνεται στους 150 βαθμούς.
Όταν άρχισαν οι μπριζόλες να μαλακώνουν έριξα τα φασολάκια, πρόσθεσα νερό και συνέχισα το ψήσιμο στους 190 βαθμούς.
Μισή ώρα πριν το τέλος δοκίμασα το αλάτι και έριξα τον μαϊντανό.
Το ψήσιμο κράτησε συνολικά 2,5 ώρες.
Τα φασολάκια ήταν φρέσκα, τα είχα στην κατάψυξη από το καλοκαίρι.
Τασος Ζευγ προς Μπαχάρι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου