Για τη σοκολατόπιτα:
1 φλ. τσαγιού βιτάμ
1 φλ. τσαγιού νερό
1/3 φλ. κακάο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 αυγά
2 καψουλίτσες βανίλιας
Για το γλάσο:
1/2 φλ. τσαγιού βιτάμ
1/3 φλ. τσαγιού γάλα
1/4 φλ. τσαγιού κακάο
1/2 κ.γ. βανίλια
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα καρύδια
Εκτέλεση συνταγής
Για τη σοκολατόπιτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ζεσταίνετε το βιτάμ μαζί με το νερό και το κακάο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα ξερά συστατικά, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύετε.
Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ πρώτα τα υγρά συστατικά χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα και σταδιακά προσθέτετε το μείγμα των ξερών συστατικών μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι, το βάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για 20′-25′.
Για το γλάσο επικάλυψης: Όσο το κέικ είναι στο φούρνο, ζεσταίνετε το βούτυρο με το γάλα, το κακάο και τη βανίλια. Μόλις λιώσει καλά το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά και τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοτας συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία. Στο τέλος προσθέτετε και τα θρυμματισμένα στο multi καρύδια, ανακατεύετε και κατεβάζετε το γλάσο από τη φωτιά.
Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο αφήστε το να “σταθεί” 5 λεπτά και μετά περιχύστε το με το σοκολατένιο γλάσο με το καρύδι. Απολαύστε το ζεστό αλλά και κρύο!!
Σημ.
Εδώ εγω λόγω εξαιρετικής περίπτωσης έκανα 2 παντεσπάνια σοκολατένια τα χώρισα και τα έβαλα το ένα πάνω από το άλλο και ανάμεσα σε κάθε χώρισμα έβαζα γλάσο ,αλλά και η απλή είναι το ίδιο υπέροχη !!Αλλες φορές βάζω ανάμεσα αραιωμένη μερέντα για ευκολία!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου