Amfipoli News: Βασιλόπιτα

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Βασιλόπιτα


ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
250 ΓΡ. ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ
350 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ & 1 ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΑ
ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΣΠΡΟ & ΜΑΥΡΟ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
250 ML ΥΓΡΟ (ΜΙΣΟ ΓΑΛΑ – ΜΙΣΟ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΧΛΕΠΙ 
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΦΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΟΠΑΝΗΣΜΕΝΗ
75 ΓΡ ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ , ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΥΛΟΣ. 
ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ.
ΚΤΥΠΑΜΕ ΑΥΓΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΛΕΠΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΑΓΙΑ , ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ. ΕΝΑΛΛΑΞ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ( ΑΥΓΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ-ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΓΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ). ΟΤΑΝ Η ΖΥΜΗ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΌ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ. ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΒΟΥΤΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑΨΙΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΦΕΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΑΨΙΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ

Δώρα Ανδραλή‎ προς Ελληνισμός της Πόλης, της Σμύρνης και του Πόντου

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου