Amfipoli News: Χασλαμά από την Μακεδονία

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Χασλαμά από την Μακεδονία


Υλικά: 
500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175gr σιμιγδαλι χοντρό 
1 κουτ.γλ.μπεικιν
150gr ζάχαρη 
1 φλιτζ.ελαιολαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι καρύδια και αμύγδαλα χοντροκομμένα 
ξύσμα από δύο πορτοκάλια 
1 κ.γλ. κανέλα
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι 
1 κ.γλ. κοφτό σόδα

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό πορτοκάλι και σόδα. 
Αυτά τα ανακατεύουμε ξεχωριστά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Σε ένα λαδωμένο πυρέξ βάζουμε τη ζύμη την πατάμε να πάει ομοιόμορφα παντού και ψήνουμε στους 200 για μια ώρα περίπου.
Βραζω το σιρόπι 3 ποτήρια νερό 3 ποτήρια ζάχαρη ένα ξυλάκι κανέλας χυμό μισού λεμονιού και φλούδα.
Μολις το βγάλω από το φούρνο περιχυνω το γλυκό και περιμένω να απορροφήσει στη συνέχεια ρίχνω τμηματικά μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Καλα Χριστούγεννα με υγεία!!!


‎ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΚΗ‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου