Amfipoli News: Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Λαοδίκεια της Φρυγίας (φωτο)

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Λαοδίκεια της Φρυγίας (φωτο)


Η Λαοδίκεια είναι ένας εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικός χώρος, καταχωρισμένος στον κατάλογο των Πολιτιστικών Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για την αρχαία πόλη Λαοδίκεια την εν Φρυγία – ή παρά τον Λύκο, αφού ήταν χτισμένη στο σημείο όπου ο ποταμός Λύκος συμβάλλει με τον ποταμό Μαίανδρο.

Παλαιότερα ονομαζόταν Διόσπολις και μετά Ροαί. Λαοδίκεια ονομάσθηκε από τον Αντίοχο Β΄ προς τιμή της συζύγου του. Η πόλη καταστράφηκε από σεισμό το 66 π.Χ. και την ανοικοδόμησε ο Μάρκος Αυρήλιος.



Τα ερείπια αυτής της πόλης ανασκάπτονται εδώ και χρόνια, από ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον δρ Τζελάλ Σιμσέκ, ο οποίος έκανε δηλώσεις για τα ευρήματα της ανασκαφικής περιόδου που πέρασε.
Ο Σιμσέκ είπε ότι τα ευρήματα είναι πάρα πολλά και τα σημαντικότερα 171 εξ αυτών θα εκτεθούν στα μουσεία της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, είπε: «Στις ανασκαφικές εργασίες στην οδό της Νότιας Αγοράς βρέθηκε κεφαλή αγάλματος που ανήκε στον αυτοκράτορα Νέρωνα (54-68 μ.Χ.). Στο Δυτικό Θέατρο βρέθηκε κεφαλή γυναικείου αγάλματος, κεφαλή της Αφροδίτης και κεφαλή της Αρτέμιδος».
Οι εργασίες θα συνεχιστούν την ανασκαφική περίοδο του 2020.



pontos-news.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου