Αφράτα …τυρομπαστουνάκια με ζύμη γιαουρτιού, απλά υπέροχα!
Υλικά:550 γρ, αλεύρι για όλες τις χρίσεις (εγώ έβαλα Κούλα υπέροχο αλεύρι)
200 γρ, γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι νερό (100 ml)
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο (100 ml)
1 αυγό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι
Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 125 γρ.
Τυρί φέτα 200 γρ.
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
200 γρ, γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι νερό (100 ml)
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο (100 ml)
1 αυγό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι
Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 125 γρ.
Τυρί φέτα 200 γρ.
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
Την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για 20 λεπτά…έτσι ανοίγουν εύκολα με τα χέρια μόνο.
Παίρνουμε ένα ζυμαράκι, τοποθετούμε ένα κουταλάκι περίπου βούτυρο το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας, διπλώνουμε και τοποθετούμε τυράκι τριμμένο…η ποσότητα είναι στην κρίση σας εγώ δεν θέλω το πολύ τυρί.
Κάνουμε μπαστούνια και αν θέλουμε τα στρίβουμε λιγάκι.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Περνάμε με τον κρόκο αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
Την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για 20 λεπτά…έτσι ανοίγουν εύκολα με τα χέρια μόνο.
Παίρνουμε ένα ζυμαράκι, τοποθετούμε ένα κουταλάκι περίπου βούτυρο το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας, διπλώνουμε και τοποθετούμε τυράκι τριμμένο…η ποσότητα είναι στην κρίση σας εγώ δεν θέλω το πολύ τυρί.
Κάνουμε μπαστούνια και αν θέλουμε τα στρίβουμε λιγάκι.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Περνάμε με τον κρόκο αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου