Μια ελαφριά σαλάτα που τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα και είναι εξίσου νόστιμη. Είναι επίσης ιδανική και ως κυρίως πιάτο για εκείνα τα βράδια που θέλουμε να φάμε κάτι απλό και ελαφρύ άλλα με πλούσια γεύση.
Υλικά (για 5-6 άτομα)
4 μεγάλες πατάτες
2 καρότα
4-5 αγγουράκια τουρσί
1/2 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
3 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ.σ μαγιονέζα
1 κ.γ μουστάρδα
2 κ.σ ξύδι
αλάτι
2 καρότα
4-5 αγγουράκια τουρσί
1/2 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
3 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ.σ μαγιονέζα
1 κ.γ μουστάρδα
2 κ.σ ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω σε μεγάλους κύβους τις πατάτες. Το ίδιο κάνω και με τα καρότα τα οποία κόβω σε μικρότερα κυβάκια. Τα βράζω σε αλατισμένο νεράκι για 7 λεπτά περίπου( δοκιμάζω με το μαχαίρι μου αν τσιμπιούνται). Προσέχω να μην παραβράσω και λιώσουν. Στραγγίζω καλά τα λαχανικά μου και τοποθετώ σε μπολ. Προσθέτω τα αγγουράκια μου τα οποία κόβω στο μέγεθος των καρότων. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το άνηθο.
Σε μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι τη μαγιονέζα τη μουστάρδα και το ξύδι. Αλατίζω και δοκιμάζω. Περιχύνω τη σαλάτα μου και σερβίρω! Τρώγεται υπέροχα και ζεστή και κρύα.
Σε μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι τη μαγιονέζα τη μουστάρδα και το ξύδι. Αλατίζω και δοκιμάζω. Περιχύνω τη σαλάτα μου και σερβίρω! Τρώγεται υπέροχα και ζεστή και κρύα.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou
daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου