Amfipoli News: Κυριάκο έχεις καταλάβει τι ακριβώς γίνεται; Αντιλαμβάνεσαι πού μας οδηγείς;

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κυριάκο έχεις καταλάβει τι ακριβώς γίνεται; Αντιλαμβάνεσαι πού μας οδηγείς;


Πλοία, τα οποία το καλοκαίρι ήταν δυσεύρετα για να βοηθήσουν στη Σαμοθράκη, ακυρώνουν δρομολόγια, φορτώνουν κλούβες, νεροκάνονα και εκατοντάδες πάνοπλους ένστολους, κλείνουν το AIS και πλέουν μέσα στη νύχτα προς Χίο και Λέσβο.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα ΜΜΕ, με κάποιες εξαιρέσεις, δεν παρουσιάζουν τι συμβαίνει στα δύο ακριτικά νησιά μας. Κι αυτό που συμβαίνει, όπως οι ίδιοι οι νησιώτες μεταδίδουν όντας οι ίδιοι ανταποκριτές πρώτης γραμμής, είναι ένας ανταρτοπόλεμος.

Η απόβαση έγινε τελικά από την ελληνική πλευρά στα νησιά μας και οι Ελληνες είναι αυτοί που χτυπούν τους ανθρώπους τους. Μέχρι και σφαίρες είδαμε. Η δράση όμως έφερε αντίδραση. Οι δυνάμεις καταστολής φαίνεται πως δεν τα καταφέρνουν όσο καλά θα ήθελαν, χώρια το γεγονός της εισβολής στο ξενοδοχείο τους όπου πιάστηκαν κοιμώμενοι και ο ξυλοδαρμός τους υπήρξε αλύπητος.

Χρόνια τώρα επισημαίναμε ότι η κυβερνητική απραξία, ασχέτως χρώματος και κόμματος, θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες κατάστασεις. Τα είχαμε πει. Τα είχαμε προβλέψει. Όλοι όσοι είναι ορθολογιστές, το έβλεπαν. Ίσως δε, ακόμη να μην έχουμε δει τίποτε. Η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους γηγενείς, ούτε για όσους περνούν παράνομα τα σύνορά της. Αν ενδιαφερόταν για τους πρώτους θα έκλεινε τα σύνορα, θα καταργούσε τα προνόμια, θα φρόντιζε για τις περιουσίες των ντόπιων, θα σταματούσε τις ΜΚΟ, θα διεθνοποιούσε το ζήτημα και θα απαιτούσε τα αιτήματα ασύλου να κατατίθενται / εξετάζονται στην Τουρκία, η οποία είναι ο προθάλαμος της ΕΕ. Αν πάλι ενδιαφερόταν για τους παράνομους μετανάστες δε θα τους στοίβαζε στα διάφορα Αουσβιτς, ούτε θα αναμείγνυε διάφορες εθνικότητες.

Η Πολιτεία ενδιαφέρεται για το χρήμα. Σε μια χρεοκοπημένη χώρα, το μεταναστευτικό φέρνει κονδύλια, αναθέσεις, προσλήψεις σε ΜΚΟ αλλά και στο Δημόσιο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κλείνει το μάτι στους νησιώτες ελέω εντοπιότητας την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής τους φλόμωναν στα χημικά και τους μαύριζαν στο ξύλο.

Αυτό που συμβαίνει τώρα, θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα πχ ένα χρόνο νωρίτερα. Η πορεία ήταν νομοτελειακή. Τον ακριβή χρόνο δεν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε. 

Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να επιθυμεί να πολιτευτεί, ακόμη και να κυβερνήσει τη χώρα εφαρμόζοντας ό,τι οραματίζεται. Πχ να αλλάξει τη φυσιογνωμία; Να την αλλάξει. Να επιταχύνει την πληθυσμιακή αλλαγή της; Να την επιταχύνει. Υπάρχει όμως ένα "αλλά". Αλλά... αυτά να τα έχει διατυπώσει ξεκάθαρα και πριν τις εκλογές. Όχι να λέει το Α και να πράττει το Β; 

Ο κ. Μητσοτάκης ψηφίστηκε για το Α, επειδή ο κ. Τσίπρας εφάρμοζε το Β. Τελικά και ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί την πολιτική του Α στον υπερθετικό βαθμό. Οι πολίτες όμως τον επέλεξαν για το Α μη όντας διατεθειμένοι να αποδεχθούν στο Β στη νιοστή ως τη νέα τους πραγματικότητα. Και τι γίνεται τελικά; Αποβάσεις στα νησιά; Έχουμε...πόλεμο ή μήπως διολισθαίνουμε σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο; Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται που μας οδηγεί ή υπάρχει μια κομματική παράδοση ως προς την εγγύτητα των νησιών της Ελλάδας;

freepen.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου