Ένα εύκολο γρήγορο και εύγευστο φαγάκι Σαρακοστιανό για όσες και όσες το κρατάνε και όχι μόνο!!
ΥΛΙΚΑ!
Ανάλογα με τα άτομα βάζετε και τις ανάλογες ποσότητες!
Μανιτάρια δύο ειδών ή ότι έχετε
3 με 4 κρεμμύδια ξερά,
1 ποτήρι κόκκινο κρασί,
σάλτσα ντομάτας,
δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι ,
ελαιόλαδο,
ξύλο κανέλας,
4-5 κόκκους μπαχάρι,
2-3 φύλλα δάφνης,
αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγη ζάχαρη!
Μανιτάρια δύο ειδών ή ότι έχετε
3 με 4 κρεμμύδια ξερά,
1 ποτήρι κόκκινο κρασί,
σάλτσα ντομάτας,
δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι ,
ελαιόλαδο,
ξύλο κανέλας,
4-5 κόκκους μπαχάρι,
2-3 φύλλα δάφνης,
αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγη ζάχαρη!
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια και τα σοτάρουμε για λίγο΄
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια
Προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα και τα γυρνάμε σοτάροντας όλα μαζί για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί -προσθέτουμε το δαφνόφυλλο το μπαχάρι το ξύλο κανέλας αλάτι πιπέρι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας .
Σε μισή περίπου ώρα το φαγητό είναι έτοιμο και στρώνετε το τραπέζι σας! Καλή όρεξη !!!
Ilias Karpouchtsis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου