Amfipoli News: Τα Ιωάννινα από ψηλά, μέσα στον χρόνο

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Τα Ιωάννινα από ψηλά, μέσα στον χρόνο



Μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας, με ιστορία που χάνεται μέσα στους αιώνες, είναι τα Ιωάννινα.


Η δυναμική της φύσης συναντάται στην πόλη και τα περίχωρά της σε όλο της το μεγαλείο.
Το φθινόπωρο οι αποχρώσεις των δέντρων στο κάστρο θυμίζουν ζωντανό πίνακα ζωγραφικής καταξιωμένου ζωγράφου.
Τον χειμώνα, τα μανιασμένα κύματα της λίμνης - ενώ ο αέρας λυσσομανάει - χτυπάνε την ακτή. Οι νιφάδες του χιονιού καλύπτουν την πόλη από άκρη σε άκρη ντύνοντας την στα λευκά.
Την άνοιξη πρωταγωνιστούν τα ανθισμένα δέντρα και τα τιτιβίσματα των πουλιών, ενώ οι κύκνοι στη λίμνη κολυμπούν αμέριμνοι και τα καραβάκια πηγαινοφέρνουν κόσμο στο νησάκι.
Το καλοκαίρι, κάτω από την σκιά των δέντρων, ο επισκέπτης γαληνεύει με μια ματιά στα καταπράσινα φύλλα των δέντρων και στα ήρεμα νερά της λίμνης.

EPIRUSTRAVEL.EU/ ΛΆΖΑΡΟΣ ΤΣΆΤΣΟΣ
Σε ό,τι αφορά την ιστορία της πόλης, σε ταξιδεύει πίσω στους αιώνες: Το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας, η δημοτική πινακοθήκη, το Μπιζάνι με τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912 ,το νησάκι των Ιωαννίνων με το μουσείο του Αλη Πασά, το βυζαντινό μουσείο με το τζαμί του Ασλάν Πασά και το Φετιχιέ Τζαμί, το αρχαιολογικό μουσείο με πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων από την εποχή του Πύρρου, το σπήλαιο του Περάματος που δείχνει δείγματα της προϊστορικής εποχής. Τα παραπάνω είναι μερικές από της τοποθεσίες που μας ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο στην Ιστορία των Ιωαννίνων.

Κάμερα του epirustravel.eu κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα.




EPIRUSTRAVEL.EU/ ΛΆΖΑΡΟΣ ΤΣΆΤΣΟΣ











 epirustravel.eu



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου