Amfipoli News: Στο Δήμο Σιντικής Σερρών η κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Στο Δήμο Σιντικής Σερρών η κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες


Το πράσινο φως για να δημιουργηθεί κλειστή δομή για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που μπήκαν στην ελληνική επικράτεια μετά την 1η Μαρτίου και πρόκειται να απελαθούν λόγω αναστολής των διαδικασιών ασύλου έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιντικής. 

Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για αξιοποίηση του στρατοπέδου «Βασιλειάδη» ξεσήκωσαν αντιδράσεις, ωστόσο οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τελικά συμφώνησαν για τη θέση Κλειδί, καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται μέσα στον οικιστικό ιστό.

Με την πρόταση διαφώνησε η Λαϊκή Συσπείρωση που τάσσεται γενικά κατά των κλειδών δομών.

«Εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η πατρίδα», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε. 
Την απόφαση συνυπογράφουν και οι βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας. 
«Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτοί οι παράνομοι επιδρομείς δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο. Θα κρατηθούν και θα απελαθούν. Γι' αυτό, μάλιστα, κατασκευάζονται δύο κλειστές δομές: Μία στην Αττική και μία στις Σέρρες. Οι άνθρωποι αυτοί, που ήλθαν για να μείνουν, θα οδηγηθούν εκεί για να φύγουν», αναφέρουν οι Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαιρετίζει την απόφαση του ακριτικού δήμου, λέγοντας ότι οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. «Το παράδειγμα του Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας», προσθέτει.

pontos-news.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου