Amfipoli News: Επαγγελματική συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια σαν πατατάκια!

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Επαγγελματική συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια σαν πατατάκια!


Επαγγελματική συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια σαν πατατάκια! Φτιάχνουμε τηγανιτά κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες με υπέροχη τραγανή κρούστα που μπορούμε να τρώμε σαν τσιπς με όλη την οικογένεια! Φυσικά είναι νηστίσιμα για να μην τα στερείται κανείς! 

Υλικά
3 κολοκυθάκια 
2 λίτρα νερό 
3 κτσ αλατι 
250 γρ καλαμποκάλευρο 
250 γρ γ.ο.χ αλευρι 
125 γρ ψιλό σιμιγδαλι 
2,5 κτσ αλατι 
1 κτγ ρίγανη 
1 κτσ πάπρικα 
1 λίτρο ηλιέλαιο 

Επαγγελματική συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια σαν πατατάκια!Επαγγελματική συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια σαν πατατάκια!
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό.
Προσθέτουμε και το αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο νερό.
Συνεχίζουμε και σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο,το αλεύρι,το σιμιγδάλι, την πάπρικα, την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Έπειτα στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε.
Τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μειγμα.
Πάνω στην φωτιά τοποθετούμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα λίτρο ηλιέλαιο.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε νερό και αφού πρώτα βουτύξουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια στο νερό τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι για να τα τηγανίσουμε.
Σημαντικό (Πρώτα στο νερό και έπειτα στο καυτό λάδι). Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα κολοκυθάκια αφού τα τηγανίσουμε είναι σούπερ τραγανά και το πιο σημαντικό διαρκούν έτσι όσες ώρες και αν περάσουν. Μια φανταστική συνταγή που θα την λατρέψετε!! Καλή σας επιτυχία
daddy-cool.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου