- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 1,5 μιση ποτήρι ζεστό γάλα
- μισό ποτήρι ζεστό λιωμένο βουτυρο
- 50 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
- 4 ποτηριά αλευρι (το ρυθμίζουμε εμείς όταν ζυμώνουμε)
Υλικά
- 1 σκελίδα τριμμένη σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ψιλοκομμένο μαιντανός
- 1 κρόκο αυγού
- κομματάκια από χρωματιστές πιπεριές
- φέτες λεπτές κασέρι
Επικάλυψη
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,την ζάχαρη,την μαγιά και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το βούτυρο,το αυγό το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Συνεχίζουμε ρίχνουμε το κεφαλοτύρι. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε, θέλουμε μια αφράτη ζύμη. Την σκεπάζουμε για 1 ώρα. Στην συνεχεία την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο με τα χέρια. Την κόβουμε ορθογώνια-κάθετα και την σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε στο μπολ 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο, 1 ποτήρι ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε αλείφουμε με κρόκο αυγού τοποθετούμε κομματάκια πιπεριά και από πάνω ρίχνουμε το μειγμα μαϊντανού διάσπαρτα. Στις σχισμές βάζουμε φέτες λεπτές κασέρι και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά.(Εμένα μου πήρε 30 λεπτά)όποτε ανάλογα τον φούρνο!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou
daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου