Amfipoli News: Depon, Panadol, Ponstan, Brufen: Ποια φάρμακα προβλέπονται για τον κορωνοϊό και ποια είναι επικίνδυνα

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Depon, Panadol, Ponstan, Brufen: Ποια φάρμακα προβλέπονται για τον κορωνοϊό και ποια είναι επικίνδυνα



Μετά από έρευνες των επιστημόνων που αναλύουν την επιδείνωση της κατάστασης όσων έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, αναστάτωση έχει επικρατήσει στην ιατρική κοινότητα, με την επιδείνωση της κατάστασης ασθενών που τους χορηγήθηκε αντιφλεγμονώδης θεραπεία.
Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίς, Ολιβιέ Βεράν, νευρολόγος και ειδικευμένος γιατρός, ανακοίνωσε ότι η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην κατάσταση υγείας των κρουσμάτων με βαριά συμπτώματα.
Ο Ολιβιέ Βεράν έγραψε: «Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη …) θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης».
⚠️ | La prise d'anti-inflammatoires (ibuprofène, cortisone, ...) pourrait être un facteur d'aggravation de l’infection. En cas de fièvre, prenez du paracétamol.
Si vous êtes déjà sous anti-inflammatoires ou en cas de doute, demandez conseil à votre médecin.




Ο Σωτήρης Τσιόρδας, ειδικός λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, σε ερώτηση που δέχτηκε χθες, για τα αντιφλεγμονώδη απάντησε ότι δεν επαρκούν ακόμα οι ιατρικές ενδείξεις που θα επιβεβαιώσουν επίσημα την απαγόρευση χορήγησης ιβουπροφαίνης σε κρούσματα με κορωνοϊό.
Ο κ. Τσιόρδας τόνισε ότι σε περίπτωση εμπύρετης κατάστασης, οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, όπως τα γνωστά σε όλους Depon και Panadol. Τα φάρμακα με ιβουπροφαίνη όπως Ponstan, Brufen, Algofren, βασίζονται σε άλλη δραστική ουσία για την οποία έκαναν λόγο οι γαλλικές Αρχές αλλά ο ίδιος απέφυγε να τα απενοχοποιήσει. 

Όσο για τα φάρμακα της πίεσης, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης αλλά φαίνεται να δρουν καλύτερα σε όσους νοσούν από κορωνοϊό.

newsbreak.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου