Τα αφράτα, γαλλικά μπισκοτάκια μαντλέν πρώτοεμφανίστηκαν στην Λωραίνη της Γαλλίας τον 18ο αιώνα. Έγιναν ευρέως γνωστά μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Τα μαντλέν είναι απολαυστικά τόσο στην γλυκιά όσο και στην αλμυρή εκδοχή τους. Στην σημερινή μας συνταγή θα δούμε την γλυκιά τους εκδοχή με αυγά, βούτυρο και χυμό λεμόνι. Αυτά τα μικρά κεικάκια ψήνονται σε ειδικές θήκες για μαντλέν και το σχήμα τους μοιάζει με κοχύλι.
Οι Γάλλοι συνηθίζουν να συνοδεύουν τον καφέ ή το τσάι τους με μαντλέν αλλά εγώ θα σας πω ότι είναι ιδανικό για όποια ώρα της μέρας θέλουμε ένα γλυκό και ελαφρύ σνακ. Φτιάξτε και εσείς αυτό το εύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι με γαλλική φινέτσα και ακαταμάχητο άρωμα λεμονιού που σίγουρα θα σας κλέψει την καρδία.
Υλικά
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι γοχ
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
3/4 κγ μπεικιν παουντερ
100 γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι γοχ
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
3/4 κγ μπεικιν παουντερ
100 γρ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
(Για 12 κεκάκια)
Χτυπάμε καλά σε μπολ τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα 20 λεπτά να ξεκουραστεί πριν το βάλουμε στα φορμάκια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε της θήκες και τοποθετούμε προσεκτικά το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8 με 10 λεπτά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα 20 λεπτά να ξεκουραστεί πριν το βάλουμε στα φορμάκια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε της θήκες και τοποθετούμε προσεκτικά το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8 με 10 λεπτά.
Χρησιμοποιούμε 1 φόρμα με madeleleines θήκες (εγώ την έχω αγοράσει online)
Καλή σας απόλαυση!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Elena Psillia
daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου