Amfipoli News: Τα ΚΕΚ καίνε τον Βρούτση - Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την χρηματοδότησή τους την τελευταία 5 ετία

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Τα ΚΕΚ καίνε τον Βρούτση - Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την χρηματοδότησή τους την τελευταία 5 ετία


Στα ΚΕΚ φέρεται να εμπλέκεται ως μέτοχος στο παρελθόν, νομική σύμβουλος στο γραφείο της Γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, Αννας Στρατινάκη

Ως μία πολιτική ήττα σε μία, μέχρι στιγμής, πετυχημένη διαχείριση της πανδημικής κρίσης, μπορεί να χαρακτηριστεί η εμπλοκή των «αμαρτωλών» Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) στους κυβερνητικούς χειρισμούς που δείχνουν να στραπατσάρουν το κυβερνητικό προφίλ, ανοίγοντας ωστόσο τον ασκό του Αιόλου για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης των ΚΕΚ την προηγούμενη περίοδο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΒΝ, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή εντολή για την ακύρωση της χρηματοδότησης των ΚΕΚ, περίπου 86 εκ. ευρώ, μετά τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και του επιστημονικού κόσμου (γιατροί, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί δικηγόροι) που καλούνταν να τηλε-εργαστούν πάνω σε νέα προγράμματα, προκειμένου να λάβουν την ενίσχυση των 600 ευρώ.

Για κάθε καταρτιζόμενο, αντιστοιχούσε επιπλέον ποσό 480 ευρώ, χρήματα τα οποία θα οδηγούνταν στα ΚΕΚ από το ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά, όπως διευκρινίζουν στελέχη της αγοράς, «επρόκειτο για μία άμεση επιδότηση των ΚΕΚ» , με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το κλίμα για την κυβέρνηση στράβωσε καθώς σε ένα από τα ΚΕΚ φέρονταν να εμπλέκεται ως μέτοχος στο παρελθόν, νομική σύμβουλος στο γραφείο της Γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, Αννας Στρατινάκη, η οποία αν και είχε παραιτηθεί από μέτοχος, το ΚΕΚ εξακολουθούσε να βρίσκεται στην ίδια οικογένεια.  

Έτσι, στράβωσε  και το «κλειδί» της «αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, που ήταν η «διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης», όπως δήλωσε χτες ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας ωστόσο ότι το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα».

Είναι ξεκάθαρο, αν και κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να καλύψουν χθες τον υπουργό Εργασίας, ότι προσωρινά τη γλυτώνει, αλλά σε έναν μετέπειτα ανασχηματισμό, δεν θεωρείται καθόλου βέβαιη η παραμονή του στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ενώ θα ανοίξει παράθυρο και για την χρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου