Amfipoli News: Άρση μέτρων: Το χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης – Τι ανοίγει από 4 Μαΐου έως 5 Ιουνίου - -Τι θα γίνει με παραλίες, ξενοδοχεία

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Άρση μέτρων: Το χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης – Τι ανοίγει από 4 Μαΐου έως 5 Ιουνίου - -Τι θα γίνει με παραλίες, ξενοδοχεία


Βήμα - βήμα η επιστροφή στη μερική κανονικότητα μετά την επέλαση του κορονοϊού στη χώρα μας

Η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο στη σχετική κανονικότητα μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό έχει ξεκινήσει και η κυβέρνηση κάνει τους σχεδιασμούς της με πολύ προσεκτικά βήματα. Στο θέμα αναφέρθηκε, άλλωστε, και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι επιστήμονες καταθέτουν τις εισηγήσεις τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να παρθούν στο τέλος της εβδομάδας, με τον Πρωθυπουργό να κάνει τις ανακοινώσεις. Για τα πρώτα βήματα της ελεγχόμενης επανόδου στη σχετική κανονικότητα στη χώρα…

Τα επόμενα 24ωρα μέχρι και το Σάββατο (25/04) θεωρούνται κρίσιμα καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί η τελική τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την επιτελική ομάδα, την πολιτική προστασία και τους επιστήμονες.

Η συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα έχει διάρκεια μέχρι και τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς στις 4 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν:

-Μικρά εμπορικά καταστήματα

-Κομμωτήρια

-Κέντρα αισθητικής

Στα μέσα Μαΐου

-Θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και των φροντιστηρίων

-Θα υπάρξει αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς
Στο μεταξύ η βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης μέχρι το τέλος Μαΐου εκτός από τα πανεπιστήμια.

Παράλληλα οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν τα εξής:

Άνοιγμα καφέ, μπαρ, εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους
Αποκατάσταση εσωτερικών πτήσεων

Από την άλλη πλευρά τον Ιούνιο αναμένεται

Πραγματοποίηση Πανελλαδικών εξετάσεων
Άνοιγμα πολυκαταστημάτων
Άνοιγμα πολιτιστικών χώρων, μουσείων
Άνοιγμα αθλητικών εγκαταστάσεων
Άνοιγμα τουριστικών καταλυμάτων
Επανέναρξη της Super League

Πώς θα γίνει το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων και των παραλιών

Βέβαια, όλα τα παραπάνω έχουν άμεση συνάρτηση με την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επιστροφή γονέων στις εργασίες του, αλλά και, την παράλληλη προστασία των ευπαθών ομάδων και των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας που βρίσκονται στις οικογένειες.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη η άρση των μέτρων να ξεκινήσει από κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λιανεμπόριο με την έναρξη της λειτουργίας τους στις 4 Μαΐου. Μεταγενέστερο θα είναι το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων που προσδιορίζεται μετά τις 20 του μήνα. Το διάστημα από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου σχεδιάζεται η επαναλειτουργία καφετεριών, εστιατορίων και μπαρ.

Θα επιτραπεί το άνοιγμα των πλαζ και των παραλιών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, πάντα με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και αποφυγής του συνωστισμού.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους και τα ξενοδοχεία. Το άνοιγμα θα γίνει σε δύο φάσεις. Η αρχή θα γίνει με αυτά που έχουν 12μηνη λειτουργία με πιθανότερη ημερομηνία την 15η του μήνα ενώ στις την 1η Ιουλίου θα ακολουθήσουν τα εποχικά ξενοδοχεία και καταλύματα.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου