Υλικά Συνταγής
2 έτοιμα φύλλα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
150 γραμ. κασέρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Για την εύκολη κιμαδόπιτα της τεμπέλας, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Βγάζουμε τα έτοιμα λαδωμένα και τσαλακωμένα φύλλα από την κατάψυξη.
Ανασηκώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση, καλύπτουμε με φέτες ντομάτας, σκεπάζουμε με το φύλλο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα
Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε με σαλάτα.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου