Σοκολάτα Mousse Cake
- 1 L πλήρες γάλα (4 φλιτζάνια + 1 κουταλιά της σούπας)
- 400 γρ βαριά κρέμα (2 φλιτζάνια + 1 κουταλιά της σούπας)
- 50 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη (7 κουταλιές της σούπας)
- 60 γρ. αραβοσίτου (6 κουταλιές της σούπας)
- 100 γρ. ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι)
Η ποσότητα ζάχαρης σε αυτή τη συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Δοκιμάστε το μείγμα σας και προσθέστε περισσότερη ζάχαρη, αν θέλετε.
- 280 γρ. σοκολάτα 60-70% κακάο (10 ουγγιές)
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 5 γρ. ζελατίνη φύλλα (1/2 κουταλάκι σούπας ζελατίνη σε σκόνη, αναζωογονήστε τη ζελατίνη σε 2-3 κ.σ. νερό).
Η ζελατίνη είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ για αυτή τη συνταγή, ωστόσο το συστήνω ή η terrine θα είναι πολύ μαλακή για να το χειριστεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου