Φτιάχνουμε τον περίφημο καφέ Dalgona στην καλύτερη εκδοχή του!
Δηλώνω coffee lover και βλέποντας τον λαχταριστό καφέ dalgona να κατακλύζει τα social η πρώτη μου σκέψη ήταν «γνωριζόμαστε από κάπου»;
Έψαξα, έμαθα και επιβεβαίωσα την πρώτη μου σκέψη, όντως στην Ελλάδα ο καφές dalgona, στη ζεστή του εκδοχή ήταν ο πιο περιζήτητος ζεστός καφές των 90’s και των early 00’s !
Τα τέλη των 90’s με βρίσκουν να δίνω πανελλήνιες και ο καφές αυτός ήταν η «συντροφιά» μου και η τόνωσή μου.
Πώς τον έφτιαχνα; Σε μια κούπα έβαζα 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, τουλάχιστον 1 κουταλάκι ζάχαρη και ελάχιστο ζεστό νερό. Αμέσως, ανακάτευα με γρήγορες κινήσεις για μερικά λεπτά και πρόσθετα προσεκτικά καυτό γάλα ή νερό.
Το αποτέλεσμα ήταν ένας λαχταριστός και πηχτός αφρός από καφέ, που σχεδόν έτρωγα με το κουταλάκι….Τα καλοκαίρια τον απολάμβανα σε όλα τα καφέ όπου σερβίρονταν παγωμένος, με την ονομασία…φραπόγαλο.
Η μόνη διαφορά εκείνου του καφέ με τον dalgona ήταν το σερβίρισμα και σε αυτό το σημείο μπορώ, όπως κι εσύ άλλωστε, να καταλάβουμε τη σημασία του σωστού food styling!
Για την ιστορία, τα επόμενα χρόνια ο ζεστός νες ή το κρύο φραπόγαλα σχεδόν «εξοστρακίστηκε» με την διάδοση του εσπρέσσο και γενικά του καφέ φίλτρου, ενώ ο καφές τύπου latte πήρε τη θέση του.
Όπως και να έχει όμως, ο κάθε καφές έχει τη δική του ταυτότητα και η τάση του dalgona με γύρισε πίσω πολλά χρόνια, γι’αυτό τον έφτιαξα κι εγώ.
Τι έκανα; Έναν φανταστικό, το ίδιο απολαυστικό καφέ, αλλά στην καλύτερή του εκδοχή!
Για να φτιάξω τον αφρό χρησιμοποίησα τη «γλυκιά» κρέμα καρύδας, με φυτικό γάλα και σε γεύση μόκα προσθέτοντας λίγο κακάο.
Η σοκολάτα και η καρύδα ταιριάζει με τον καφέ απίστευτα, δε νομίζεις ;
Υλικά για 2 ποτήρια
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ
½ κουταλάκι του γλυκού κακάο*
4 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας, παγωμένη
500ml φυτικό γάλα
Σφένδαμο ή μέλι, προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα.
Σε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό γάλα διαλύουμε τον καφέ και το κακάο, τα ενσωματώνουμε στην κρέμα καρύδας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε τον τέλειο πηχτό αφρό από καφέ.
Σε δύο ποτήρια βάζουμε παγάκια μοιράζουμε το γάλα, αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μέλι ή σφένδαμο και τέλος γεμίζουμε τα ποτήρια με τον καφέ.
*Tip: Αν θες, μπορείς να μη χρησιμοποιήσεις κακάο
Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου