Amfipoli News: Σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα με λίγα υλικά, καλύτερο και από ζαχαροπλαστείου

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα με λίγα υλικά, καλύτερο και από ζαχαροπλαστείου



Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό;

Υλικά συνταγής

– 3 κούπες γάλα (σ.σ. εγώ έβαλα εβαπορέ αραιωμένο)
– 1 κρέμα γάλακτος (σ.σ. 330 ml)
– 5 κρόκοι αυγών μεσαίοι
– 1 1/4 κούπας ζάχαρη
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
– 1 σακούλα νιφάδες κουβερτουρας

Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά (σ.σ. χωρίς να βράσει).
– Σ’ενα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
– Προσθέτουμε λίγο – λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε.
– Ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά (σ.σ. με μέγιστο το 9 εγώ το βάζω στο 6)
– Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει.
– Θέλει περίπου 6-7 λεπτά.
– Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια.
– Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
– Χτυπάμε στο μιξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών που έχει κρυώσει τελείως.
– Ανακατεύουμε.
– Ρίχνουμε τις νιφάδες.
– Το Βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε 4 φορές ανά 1-1,5 ώρα.
– Στο τελευταίο χτύπημα το αδειάζουμε σε ένα μπολ ανοξείδωτο
– Βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει στο παγωτό και το βάζουμε κατάψυξη.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου