Amfipoli News: Πόσα γεύματα χρειάζεστε την ημέρα για να χάσετε βάρος;

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Πόσα γεύματα χρειάζεστε την ημέρα για να χάσετε βάρος;


Συχνά ακούμε ότι για να χάσουμε βάρος χρειάζεται να κάνουμε πολλά και μικρά γεύματα,είτε για να χάσουμε βάρος ή να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας κάτι το οποίο στον μεγαλύτερο βαθμό το πετυχαίνει η άσκηση.
Η αλήθεια για την απώλεια βάρους-λιπους δεν βρίσκεται στον αριθμό γευμάτων αλλά στην ποιότητα και την ποσότητα του γεύματος.
Για να χάσουμε βάρος χρειάζεται να είμαστε σε θερμιδικό έλλειμμα δηλαδή να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες ξοδεύουμε.
Για παράδειγμα αν εγώ χρειάζομαι 2500 θερμίδες,μπορώ να χάσω κιλά αρκεί να είμαι σε έλλειμμα πχ να τρώω 2000 θερμίδες.(500 θερμίδες έλλειμμα )
Αυτό μπορώ να το πετύχω είτε σε 3/4/5/6 γεύματα αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι 2000 θερμίδες.
Κάτι σημαντικό επίσης είναι να μην φτάνουμε στο σημείο της υπερβολικής πείνας καθώς ενδέχεται να μην κάνουμε σωστές επιλογές φαγητών ή να καταναλώσουμε μεγαλύτερη ποσότητα.
Όπως επίσης θυμήσου ότι τα φαγητά έχουν τις ίδιες θερμίδες είτε τα καταναλώσεις στις 10 το πρωί είτε στις 10 το βράδυ, αυτό που αλλάζει είναι ότι το οι ορμόνες/μεταβολισμός φαίνεται να τεμπελιαζουν όσο προχωράμε μέσα στην ημέρα.
Το να κάνω 1 ή 2 γεύματα μέσα στην ημέρα δεν είναι κάτι το οποίο προτείνεται, συνπεριληφθηκαν ώστε να γίνει πιο κατανοητό το ποστ.

Fitness Health Hellas

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου