Amfipoli News: 6 χωριά του Ιονίου που θα σε μαγέψουν -Συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, ηρεμία και κοσμοπολίτικο αέρα. (pics)

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

6 χωριά του Ιονίου που θα σε μαγέψουν -Συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, ηρεμία και κοσμοπολίτικο αέρα. (pics)


Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξοί. Όλα τα νησιά του Ιονίου είναι υπέροχα και έχουν τη δική τους γοητεία και αυθεντικότητα. 

Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στα πιο γραφικά χωριά τους και παραδινόμαστε στην ανόθευτη ομορφιά τους. 
Άλλα δίπλα στα καταγάλανα νερά και άλλα φωλιασμένα ανάμεσα στα βουνά, γνωρίζουν πώς να μαγνητίζουν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη. Απολαύστε τα!


Λογγός - Παξοί
Ο γραφικός και ήσυχος Λογγός, στην νότια πλευρά του νησιού, είναι το μικρότερο χωριό των Παξών. Πλαισιωμένο από πεύκα και ελιές, το σκηνικό αποτελείται από ένα κουκλίστικο χρωματιστό λιμάνι, ψαροταβέρνες, ωραία μπαράκια κι ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο (σαπωνοποιία Ανεμογιάννη) στην άκρη του λιμανιού. Μην παραλείψετε να νοικιάσετε βάρκα για να επισκεφθείτε τους Αντίπαξους και να βουτήξετε στις εξωτικές παραλίες Βουτούμι και Βρίκα.


   Παλιά Περίθεια, Κέρκυρα
Σε απόσταση 48 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, στους πρόποδες του όρους Παντοκράτορας και σε υψόμετρο 400 μ., θα ανακαλύψετε ένα ενετικό «χωριό-φάντασμα» που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Τα ερειπωμένα αρχοντικά πλαισιωμένα από φύση και στενά λιθόστρωτα καλντερίμια δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μετά τη βόλτα σας στο χωριό, δοκιμάστε παστιτσάδα κι άλλα παραδοσιακά πιάτα στα ταβερνάκια που υπάρχουν εκεί.
   Άγιος Νικόλαος Βολιμών, Ζάκυνθος
Η περιοχή των Βολιμών στη βορειοανατολική Ζάκυνθο, 30 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για αυτούς που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία και τις διακοπές δίπλα στη φύση. Ο Άγιος Νικόλαος Βολιμών αποτελεί έναν γραφικότατο και αναλλοίωτο οικισμό. Τα βαθιά πεντακάθαρα νερά στο μικρό κόλπο είναι ιδανικά για κολύμπι και θαλάσσιες δραστηριότητες. Το λιμανάκι του κόλπου φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες της περιοχής, καθώς και τα καραβάκια που κάνουν περιηγήσεις στις Γαλάζιες Σπηλιές και στο παγκοσμίως ξακουστό Ναυάγιο. Η περιοχή είναι ιδανική για εξερεύνηση, αφού υπάρχουν αμέτρητοι βραχώδεις κολπίσκοι, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι είτε μέσω μικρών μονοπατιών είτε με μικρό σκάφος.
   Εξάνθεια, Λευκάδα
Το όμορφο κεφαλοχώρι της Λευκάδας, αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων σε μια πλαγιά στο βουνό της Ελάτης, είναι βουτηγμένο μέσα στην καταπράσινη φύση. Διαθέτει δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και φημίζεται για την ονειρική θέα που προσφέρει στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα. Από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε το εξωκλήσι της Παναγίας στην τοποθεσία Γραβιά, ανατολικά της Εξάνθειας.
   Κιόνι, Ιθάκη
Η επαφή με το Κιόνι είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Μπαίνοντας ο επισκέπτης στον όμορφο ορμίσκο αντικρίζει τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό να ξεπροβάλει σκαρφαλωμένος αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά, που συναντά τη θάλασσα, η οποία από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο κατακλύζεται από μικρά και μεγάλα σκάφη. Στην κορυφή της Ράχης, βρίσκεται η εκκλησία της Ευαγγελίστριας χτισμένη στο τέλος του προηγούμενου αιώνα με εξαιρετικού ενδιαφέροντος τέμπλο. Κατηφορίζοντας προς το γραφικό λιμανάκι του χωριού, ο επισκέπτης αντικρίζει την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, ενώ οι κόκκινες κεραμοσκεπές των σπιτιών ξεπροβάλουν μέσα από ένα καταπράσινο μαγευτικό τοπίο, συντιθέμενο από ελιές, κυπαρίσσια και σκίνους.
   Άσσος, Κεφαλονιά
Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια, η απομονωμένη Άσσος γοητεύει κάθε επισκέπτη. Τα βαμμένα σε ζωηρά χρώματα σπίτια, το καταπράσινο τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Ανεβείτε μέχρι το βενετσιάνικο κάστρο που προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Στα συν του χωριού το ότι βρίσκεται κοντά στην πανέμορφη παραλία του Μύρτου.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου