Amfipoli News: Προορισμός Φαλάσσαρνα: Το μυστικό της σαγηνευτικής παραλίας

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Προορισμός Φαλάσσαρνα: Το μυστικό της σαγηνευτικής παραλίας


Η εξωτική Δύση της Κρήτης έχει ακόμα έναν λόγο για να αποτυπωθεί στη μνήμη των ερωτευμένων, των καλλιτεχνών και των ταξιδιωτών: το «Λιοκάλυβο»

Σχεδόν μια ώρα μακριά από τα Χανιά, υπάρχει ένα εξωτικό βαθυγάλανο διαμάντι για το οποίο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα Φαλάσσαρνα φιγουράρουν συχνά στο top 10 των πιο εντυπωσιακών παραλιών της Ευρώπης, ως ένας ακαταμάχητος φυσικός πίνακας ζωγραφικής. Είναι το μεθυστικό ηλιοβασίλεμα που βυθίζεται στο απέραντο γαλάζιο. Η φαρδιά χρυσή αμμουδιά με τις ροζ πινελιές, τα αμέτρητα κοχύλια και τους αμμόλοφους. Τα βαθιά κρυστάλλινα νερά και ο ήχος της μουσικής τους, που μαγνητίζουν την ενέργεια και σβήνουν κάθε χειμωνιάτικη έγνοια. 

Σε αυτό τοπίο-καρτ ποστάλ, που το κουβαλάς μέσα σου και το ανασύρεις όποτε θες να γαληνέψει ο νους, συνδυάζεται τέλεια ο ντελικάτος και συνάμα ήσυχος κοσμοπολιτισμός που αποπνέει το «Λιοκάλυβο» και διαχέεται αρμονικά σε όλο το μέρος. 

Στο «Λιοκάλυβο» ο ορισμός της απόλαυσης της ζωής ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά. Εδώ, πρωταγωνιστούν τα υλικά και τα ολόφρεσκα προϊόντα βάσει των οποίων δημιουργούνται τα πιάτα της ημέρας. Οι εμπνευστές του, άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι ο σεβασμός στη Φύση σου δίνει το πλεονέκτημα να δημιουργείς σε μια πλήρη απαθανάτιση του χώρου και του χρόνου στον οποίο βρίσκεσαι. Αυτός είναι ο λόγος που οι γεύσεις του εστιατορίου είναι καθαρές και ασυμβίβαστες, ώστε να αποτυπώνεται γνήσια η εικόνα τού εδώ και τού τώρα. 

Εδώ, η ψυχή της Κρήτης, η κουζίνα της, παρουσιάζεται στη σύγχρονη εκδοχή της, μέσα από πιάτα που αναδεικνύουν τα άφθονα αγνά αγαθά του τόπου, ενώ σχεδόν όλα τα γεύματα περιέχουν φρέσκα βότανα από τον βοτανόκηπο του εστιατορίου. Το ίδιο και τα κοκτέιλς του μπαρ. 

Είναι χαρακτηριστικό το πιάτο του παραδοσιακού ντάκου στην πιο εξελιγμένη του μορφή. Ο γνωστός σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, χρησιμοποιεί για τη βάση τριμμένο παξιμάδι από χαρούπι, ντόπια μυζήθρα, πολύχρωμα μυρωδάτα ντοματίνια και βότανα που κόβονται την ίδια στιγμή. Καθημερινά φροντίζει να υπάρχει στην κουζίνα του φρέσκο ψάρι από το λιμάνι των Φαλάσσαρνων, ενώ επανεφευρίσκει τους κλασσικούς τηγανιτούς κεφτέδες, που σερβίρονται με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και συνοδεύονται από κόκκινη σάλτσα φτιαγμένη με ντόπιες ντομάτες. 

Με την ίδια φιλοσοφία δημιουργείται και το μενού που απευθύνεται σε όσους προτιμούν να βιώσουν την γαστρονομική εμπειρία, στις μεγάλες μαξιλάρες στην παραλία, πλάι στο κύμα. Ποιος είπε ότι τα αυθεντικά και πεντανόστιμα κρητικά ντολμαδάκια σερβίρονται μόνο στα χωριά του νησιού; Το «Λιοκάλυβο» προσφέρει τις γεύσεις και τα χρώματα της Κρήτης και στην παραλία. Αφράτα και μαγειρεμένα με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, τα ντολμαδάκια, μοσχομυρίζουν κάτω από τον μεσογειακό ήλιο και στέκονται άφθονα δίπλα στα αρώματα που αναδύονται από τις πιο μοντέρνες επιλογές, όπως αυτή του μπριός με τοπικό χοιρινό κρέας που σιγοψήνεται για περίπου εννέα ώρες. 

Μην χάσετε την ώρα της δύσης του ηλίου στο «Λιοκάλυβο», πίνοντας ένα δροσιστικό και απολαυστικό κοκτέιλ. Αν δοκιμάσετε το Liokalyvo negroni, το Cretan Americano και το Cretan Mary όσο σας παρασύρει η μαγεία από την έκρηξη των χρωμάτων στον ουρανό και δεν σας μείνει για πάντα χαραγμένη αυτή η στιγμή, μάλλον τίποτα άλλο δεν θα τα καταφέρει. 
117648971_161934472182176_6337239999797522457_o


107434709_147974623578161_2604898636562081840_n
115910791_153393509702939_3859184522726747202_o
protothema.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου