Amfipoli News: Πώς να φτιάξετε πολύ μαλακά και νόστιμα Λιβανέζικα ψωμάκια

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Πώς να φτιάξετε πολύ μαλακά και νόστιμα Λιβανέζικα ψωμάκια



ΥΛΙΚΑ
για 6 κομμάτια:

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ επιπλέον αλεύρι για ζύμωμα ~ 2-3 κουταλιές της σούπας)
300 g ζεστό νερό (όχι ζεστό ή βραστό)
1 κουταλιά της σούπας ενεργή ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλιές λάδι ελιάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τη μαγια, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι στο νερό και ανακατέψτε. Αφήστε το να καθίσει για περίπου πέντε λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η ζύμη.
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα ζύμης, αλάτι και λάδι. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.
Πασπαλίστε λίγο επιπλέον αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ρίξτε τη ζύμη από το προηγούμενο βήμα. Ζυμώνουμε για περίπου 3-5 λεπτά, έως ότου η ζύμη είναι ομαλή και ελαστική.
Προσθέστε περισσότερο αλεύρι, όσο χρειάζεται, για να μην παραμείνει η ζύμη στα χέρια σας.
Στην συνέχεια σε ένα καθαρό μπολ, τοποθετήστε τη ζύμη μέσα, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα, τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος και αφήστε τη ζύμη στην άκρη έως ότου διπλασιαστεί το μέγεθός της (περίπου 1 ώρα).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 C. Πριν τοποθετήσετε τα ψωμιά, βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος έχει προθερμανθεί πλήρως, διαφορετικά δεν θα φουσκώσει.
Διαχωρίστε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
Στην συνέχεια σχηματίστε τα κομμάτια σε κύκλους πλάτους περίπου 15 cm και πάχους περίπου 4-5 cm.
Τοποθετήστε τα σε δίσκο καλυμμένο με το χαρτί ψησίματος, τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 2-3 ​​λεπτά. Μετά από 1 λεπτό,  θα αρχίσει να φουσκώνει..
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “See.Make. Eat”
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου