Amfipoli News: Η «ελληνική Πολυνησία»: Το χωριό που νομίζεις ότι επιπλέει στο νερό είναι ο ορισμός των διακοπών (Pics)

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Η «ελληνική Πολυνησία»: Το χωριό που νομίζεις ότι επιπλέει στο νερό είναι ο ορισμός των διακοπών (Pics)Όσα κι αν νομίζεις πως ξέρεις από Ελλάδα, πάντα θα υπάρχουν μέρη στο άκουσμα των οποίων θα καταλήγεις να κοιτάζεις με απορία. Κι αυτό διότι ακόμα και μοναδικής ομορφιάς προορισμοί της χώρας μας παραμένουν για… λίγους μιας και προς το παρόν δεν βρίσκονται στη λίστα με τους δημοφιλείς από άποψη τουριστικού ενδιαφέροντος.
Μπορεί λοιπόν το όνομα Κορωνησία να μην το έχεις ακουστά, σου εγγυόμαστε όμως πως μετά τις εικόνες που θα δεις θα σπεύσεις να οργανώσεις μια απόδραση στα ζεστά νερά της, την οποία θα έχεις να θυμάσαι για μια ζωή.
Πρόκειται για ένα χωριό 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας, που μοιάζει να επιπλέει στο νερό, με έντονη βλάστηση και ρηχά, ζεστά νερά και το οποίο φημίζεται για τα πολυάριθμα είδη θαλάσσιας και όχι μόνο πανίδας που κλέβουν το βλέμμα ντόπιων και παραθεριστών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Πώς θα σου φαινόταν να κολυμπάς μαζί με δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες και αργυροπελεκάνους; Στο χωριό αυτό θα τα ζήσεις όλα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Από μορφολογικής άποψης πρόκειται για ένα μέρος που δύσκολα πιστεύεις πως δεν ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα, καθώς για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να βαδίσεις 10 περίπου χιλιόμετρα πάνω σε μια πολύ στενή λωρίδα γης που ξεπροβάλλει από την επιφάνεια της θάλασσας, όπως συμβαίνει και με ολόκληρο το χωριό!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το ίδιο ισχύει και για κομμάτια γης που θα δεις τριγύρω που δίνουν την αίσθηση μικρών, ακατοίκητων νησιών που μετακινούνται εδώ κι εκεί. Εξ ού και ο χαρακτηρισμός «Πολυνησία της Ελλάδας».
Οι κατάφυτες αυτές νησίδες λέγεται πως κάποτε ήταν μία, η οποία τελικά «έσπασε» και σκόρπισε στη θάλασσα. Η θέα τους είναι τόσο μοναδική, που οι εναέριες λήψεις κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το φυσικό αυτό ανάγλυφο – υγροτοπικό σύμπλεγμα του Αμβρακικού Κόλπου έχει καταφέρει να θεωρείται ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά της Ελλάδας, εντυπωσιάζοντας τόσο με την εικόνα του όσο και με τα ζεστά νερά του.
Μπάνιο μπορείς να κάνεις οπουδήποτε βρεις νερό, δηλαδή… παντού. Και λέμε νερό, διότι στην ουσία δεν πρόκειται ούτε για θάλασσα, ούτε για λίμνη.
Αμμουδερές ακτές δεν υπάρχουν αλλά -για να είμαστε ειλικρινείς- δεν θα σου λείψουν κιόλας. Είπαμε, το μέρος αυτό είναι ιδιαίτερο και αποτελεί τρανό παράδειγμα πως η φύση κάνει θαύματα.
Το ταξίδι στην Κορωνησία θα σου μείνει αξέχαστο για πολλούς λόγους: Για τα μπάνια που θα κάνεις στον κλειστό κόλπο, τα ζώα που θα συναντήσεις, τις φωτογραφίες που θα τραβήξεις αλλά και το παραδοσιακό φαγητό που θα δοκιμάσεις στις ψαροταβέρνες του χωριού.
Οι τιμές είναι χαμηλότερες από αυτό που θα περίμενες για ένα τέτοιο μέρος, με εμάς να οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε πως ο προορισμός αυτός δεν είναι (μόνο) για τριήμερο, όπως μπορεί να πιστεύεις. Θα χορτάσεις ηρεμία, χαλάρωση, «ξένες» στο μάτι εικόνες και πολλή ομορφιά που σίγουρα θα σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις.
Αλήθεια, υπάρχει κάτι άλλο να πούμε γι’ αυτό το μέρος όταν οι φωτογραφίες απλά σε ταξιδεύουν;
    menshouse.gr
Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου