Amfipoli News: Ο ορισμός της οικονομικής αποτυχίας

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ορισμός της οικονομικής αποτυχίας


Τα ταμειακά διαθέσιμα, τα repos και το γεγονός ότι, για την εκταμίευση των επιδοτήσεων που θα δοθούν σε τρεις ετήσιες δόσεις από τα μέσα του 2021 και μετά, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία όλων των μελών της ΕΕ – όπου εάν ένα από αυτά διαφωνήσει, θα καθυστερεί έως ότου εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται. 

Ακριβώς το ίδιο συνέβαινε με τις εκάστοτε δόσεις των μνημονίων, με τα γνωστά προαπαιτούμενα – τα οποία συνήθως δεν ήταν τίποτα άλλο, από μέτρα λιτότητας, λεηλασίας των περιουσιακών μας στοιχείων και φτωχοποίησης του πληθυσμού. 

Με τις ετήσιες επενδύσεις τώρα να έχουν μειωθεί στα 22 δις € από το 2012 και μετά, όταν το 2008 ήταν της τάξης των 60 δις €, καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλες ανάγκες έχει η Ελλάδα – η μοναδική δυνατότητα ανάπτυξης της οποίας είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα διατίθετο πράγματι για παραγωγικές επενδύσεις. Ασφαλώς όχι για την κάλυψη άλλου είδους αναγκών, όπως για την πληρωμή μισθών 200 εκ. € του υπουργείου παιδείας – από μία κυβέρνηση που οδηγεί ξανά την Ελλάδα στο γκρεμό.

Συνεχίστε ΕΔΩ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου