Amfipoli News: Αυστραλία: Σε επιχείρηση της αστυνομίας δεκάδες άνδρες συνελήφθησαν και διασώθηκαν παιδιά

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Αυστραλία: Σε επιχείρηση της αστυνομίας δεκάδες άνδρες συνελήφθησαν και διασώθηκαν παιδιά



Του Clyde Hughes

Η αστυνομία της Αυστραλίας συνέλαβε σχεδόν 50 άτομα και έσωσε περισσότερα από δέκα παιδιά στο πλαίσιο ευρείας έρευνας για κακοποίηση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανέφερε συγκεκριμένα, ότι 44 άνδρες συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της κακοποίησης παιδιών και τουλάχιστον 16 παιδιά – θύματα εντοπίστηκαν και είναι πλέον ασφαλή.  

Οι άνδρες, αντιμετωπίζουν πάνω από 300 ποινικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής υλικού παιδικής εκμετάλλευσης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η επιχείρηση «εντόπισε δίκτυο δραστών που χρησιμοποιούσε πλατφόρμα, μέσω της οποίας μοίραζαν υλικό παιδικής κακοποίησης διαδικτυακά».

«Το περιεχόμενο που διακινούνταν, είναι ιδιαιτέρως απεχθές», ανέφερε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία σε δήλωσή της.

Οι Αρχές ανέφεραν επίσης, ότι το Αυστραλιανό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Παιδικής Εκμετάλλευσης βοήθησε στην έρευνα μαζί με την Πολιτειακή Αστυνομία.

«Αν και η σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους σε δίκη αποτελούν σημαντική εξέλιξη, ωστόσο δεν είναι παρά η μισή μάχη» πρόσθεσε η αστυνομία. «Η αναγνώριση των θυμάτων είναι ένας αγώνας κατά του χρόνου και η ομάδα αναγνώρισης των θυμάτων είναι αδυσώπητη όσον αφορά στη διάσωση παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση. Η Ειδική ομάδα, μελετά κάθε εικόνα και ψάχνει όλα τα στοιχεία με κόπο, χωρίς να εγκαταλείπει ποτέ την έρευνα.

Πηγή: UPI


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου