Amfipoli News: ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ



ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:

ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΝΤΣΕΛ:

4 x 100 γρ. χοιρινά φιλετάκια, χωρίς κόκαλο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κτς αλεύρι

1 αβγό, χτυπημένο

75 γρ. τρίμμα ψωμιού μίας ημέρας

1 κτς ελαιόλαδο

1 κτς βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:

1 κτς ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

100 ml διπλή κρέμα γάλακτος

1 κτς μουστάρδα Ντιζόν

μια πρέζα ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αν το χοιρινό είναι λίγο χοντρό, περάστε το ελαφρώς με τον πλάστη, μέχρι να αποκτήσει παντού πάχος περίπου 2εκ. Αυτό επίσης βοηθάει να το μαλακώσει.

Αλατοπιπερώστε το αλεύρι και βάλτε το σε ένα πιάτο. Βάλτε το αβγό και το τρίμμα σε 2 ξεχωριστά μπολ. Πασπαλίστε το χοιρινό με το αλεύρι, τινάξτε την περιττή ποσότητα, βουτήξτε το χοιρινό πρώτα στο αβγό και μετά στο τρίμμα. Σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά (αυτό βοηθάει την επικάλυψη να κολλήσει).

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε το χοιρινό σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Βάλτε το σε ένα ταψί στον φούρνο όσο φτιάχνετε τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα, σκουπίστε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας, ζεστάνετε το λάδι και μαγειρέψτε ελαφρώς το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Τώρα, προσθέστε το κρασί και αφήστε το να μειωθεί σχεδόν τελείως. Προσθέστε την κρέμα, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη και σιγοβράστε, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώστε όσο νομίζετε και σερβίρετε μαζί με το χοιρινό.

panosplatritis.health

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου