Amfipoli News: 21-12-2020 Χειμερινό ηλιοστάσιο μαζί με την σύνοδο Δία – Κρόνου, μετά την δύση του ηλίου.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

21-12-2020 Χειμερινό ηλιοστάσιο μαζί με την σύνοδο Δία – Κρόνου, μετά την δύση του ηλίου.



21-12-2020 Χειμερινό ηλιοστάσιο μαζί με την σύνοδο Δία – Κρόνου, μετά την δύση του ηλίου. 

Γράφονται πολλά για την επικείμενη αυτήν σύνοδο τις τελευταίες μέρες, συνήθως επιγραμματικά και μη κατανοητά, έως και παραπλανητικά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αστρονομικά, η σύνοδος αυτή παρατηρείται κάθε 20 χρόνια περίπου, καθότι ο Κρόνος κάνει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο κάθε 29,5 χρόνια και ο Δίας κάθε 12 περίπου χρόνια. Αυτό έχει σαν συνέπεια να συναντώνται στον ουρανό κάθε περίπου 20 χρόνια, συνάντηση η οποία αναφέρεται ως «Σύνοδος».

Από την οπτική αυτήν, τίποτα δεν την κάνει ξεχωριστή αυτήν την Σύνοδο. Διαφέρει όμως αστρονομικά από τις πιο πολλές συνόδους, στο γεγονός ότι οι δύο γίγαντες πλανήτες του πλανητικού μας συστήματος, θα βρεθούν πολύ κοντά μεταξύ τους, γεγονός που είναι σπάνιο. 

Θα αναρωτηθούν δικαιολογημένα οι παρατηρητικοί, ότι, αφού γίνεται σύνοδος μεταξύ τους, άρα ευθυγραμμίζονται, οπότε τι σημαίνει θα βρεθούν κοντά μεταξύ τους;

Η απάντηση είναι ότι, εκτός από την οριζόντια προσέγγιση, σημασία έχει και η κατακόρυφη θέση τους, διότι δεν περιφέρονται στο ίδιο ακριβώς επίπεδο γύρω από τον ήλιο. Το μεν επίπεδο περιφοράς του Δία παρουσιάζει απόκλιση 1,3 μοίρες από την ελλειπτική που περιφέρεται η Γη γύρω από τον Ήλιο, το δε του Κρόνου 2,49 μοίρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ενώ στο οριζόντιο επίπεδο ευθυγραμμίζονται στην σύνοδο, κατακόρυφα έχουν συνήθως απόκλιση που φτάνει μέχρι και 3,79 μοίρες να βρίσκεται βορειότερα ή νοτιότερα ο ένας από τους δύο πλανήτες.

Στην σύνοδο της 12ης Δεκεμβρίου 2020, η απόκλιση βόρεια – νότια μεταξύ τους, θα είναι μόνον 0,1 μοίρες, με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν να ακουμπά ο ένας πλανήτης τον άλλον, να φαίνονται σαν διπλό σώμα. 

Τελευταία φορά που βρέθηκαν τόσο κοντά ο Δίας με τον Κρόνο, ήταν στην σύνοδο του έτους 1623-4, πριν σχεδόν 400 χρόνια. Την αμέσως προηγούμενη από αυτήν σύνοδο, την είχε μελετήσει ο μεγάλος αστρονόμος Κέπλερ το 1604, στην οποία σύνοδο συμμετείχε και ο Άρης. Βέβαια Δίας και Κρόνος είχαν φανερή απόκλιση και έτσι σχηματίζονταν ένα ευκρινές τρίγωνο Δία -Κρόνου - Άρη στον ουρανό.

Ο Κέπλερ ανέφερε για πρώτη φορά ότι το άστρο της Βηθλεέμ, ήταν ουσιαστικά η σύνοδος Δία – Κρόνου. Πράγματι στα χρόνια εκείνα, είχε γίνει σύνοδος Κρόνου – Δία, στις 3 Δεκεμβρίου το έτος 7 π.Χ., μάλιστα είχαν έρθει και σε κοντινή σχετικά απόσταση, απόκλισης μόλις 1 μοίρας. Μετά από δυόμισι μήνες, στις 25 Φεβρουαρίου του 6.π.Χ., συμμετείχε στην σύνοδο και ο Άρης, σχηματίζοντας στον ουρανό ένα φωτεινό τρίγωνο.

Εκτός όμως από την Αστρονομία, υπάρχει και η Αστρολογία που έρχεται να μας αποκαλύψει σπουδαία γεγονότα και προβλέψεις. 

Αστρολογικά ή σύνοδος αυτή θα γίνει στην 1η μοίρα του Υδροχόου (0 μοίρες 28’) και έρχεται να εγκαινιάσει έναν νέο κύκλο συνόδων Δία – Κρόνου κάθε εικοσαετία, που θα γίνεται σε Ζώδια του Αέρα, εναλλάσσοντας κάθε είκοσι χρόνια τα Ζώδια του Αέρα. (π.χ. το 2040 θα γίνει στον Ζυγό, το 2060 στους Διδύμους και το 2080 πάλι στον Υδροχόο). 

Αυτός ο κύκλος συνόδων που γίνεται σε Ζώδια του ίδιου στοιχείου, κρατάει περίπου 200 χρόνια. (Εξαίρεση στον κανόνα θα είναι η σύνοδος του 2159 που θα γίνει στον Σκορπιό). Η προηγούμενη σύνοδος Δία – Κρόνου του 2000, έγινε στον Ταύρο – Ζώδιο της Γης, όπως και όλες οι σύνοδοι των προηγούμενων 200 περίπου χρόνων που έγιναν σε Ζώδια της Γης, με εξαίρεση την σύνοδο του 1980/1 που έγινε στον Ζυγό. Στον επόμενο 200ετή κύκλο από το 2220 και μετά, θα γίνονται οι σύνοδοι σε Ζώδια του Νερού και τέλος θα ακολουθήσει ένας 200ετής κύκλος με συνόδους σε Ζώδια της Φωτιάς.

Για να γίνουν οι σύνοδοι Δία και Κρόνου και στα τέσσερα στοιχεία, Γη-Αέρας-Νερό-Φωτιά, χρειάζονται διάστημα περίπου 800 χρόνων και μετά ξαναεπαναλαμβάνεται αυτός ο μεγάλος κύκλος. Πριν περίπου 800 χρόνια – στις 5 Μαρτίου το 1226 – έγινε η πρώτη σύνοδος του προηγούμενου κύκλου σε Ζώδιο του Αέρα, στον Υδροχόο, στις 2 μοίρες και 58’.  Συμπτωματικά, η ιστορία δέχεται ότι εκείνη την εποχή – 13ος αιώνας - ξεκινά η Αναγέννηση στην Ευρώπη…!

Τι άραγε να περιμένουμε με την σημαδιακή αυτή σύνοδο στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου;

Μια πρόγευση του τι θα φέρουν οι σύνοδοι στο στοιχείο του Αέρα, είχαμε με την σύνοδο του 1981, η οποία – κατ’ εξαίρεση του κανόνα του 200ετή κύκλου – έγινε σε Ζώδιο του Αέρα, στον Ζυγό. Στην Ευρώπη κυριαρχούν οι Δημοκρατικές τάσεις και αναλαμβάνουν να κυβερνήσουν φιλολαϊκές κυβερνήσεις, όπως στην Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία που κυριαρχούν οι Σοσιαλιστές, ενώ παγκόσμια τελειώνει ο ψυχρός πόλεμος και καταρρέουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του Κομμουνισμού. 

Συνοπτικά αναφέρουμε τι προβλέπει η Αστρολογία.

1. Αντίσταση του κόσμου ενάντια στα φασιστικά μέτρα της εποχής μας.

2. Αντίληψη, αναγνώριση και κατανόηση της προπαγάνδας του συστήματος και του κάλπικου ρόλου των ΜΜΕ.

3. Κατάλυση των παλαιών τρόπων και συστημάτων εκφοβισμού – χαρακτηριστικά του φασισμού – και απελευθέρωση της διάδοσης της ελεύθερης πληροφορίας και γνώσης.

4. Αυξάνεται η ανάγκη για εκδημοκρατισμό, για τερματισμό των αυθαιρεσιών των εξουσιαστών και περιορισμό της επιρροής των οργάνων της παγκόσμιας Ελίτ.

5. Κατάρρευση των συντηρητικών συστημάτων διακυβέρνησης και των παραδοσιακών κομμάτων, ανάδυση νέων κοινωνικών σχηματισμών με ανθρωπιστικά οράματα και ιδανικά ισότητας και αλληλεγγύης.

6. Κατάλυση της κυριαρχίας του τραπεζικού συστήματος και της θεοποίησης των υλικών αξιών και αποκτημάτων.

7. Οργάνωση κοινωνιών σε συμμετοχικές δράσεις και αλληλέγγυες συνεργατικές επιχειρήσεις.

8. Επαναφορά ως πρώτη αξία της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

9. Νέα τεχνολογική επανάσταση, περιβαλλοντική ευαισθησία και φυσικός προσανατολισμός επιβίωσης, με εναλλακτικές πρακτικές υγείας και καθαρή ενέργεια.

10. Η χρυσή εποχή που ευαγγελίζεται θα έλθει, αν γίνει συλλογικός ο αγώνας και όχι ατομικός. Με συνεκτική και συλλογική επιδίωξη των στόχων, με ευθύτητα, αυτοπεποίθηση, αλτρουισμό και αλληλεγγύη. Όχι με βία και πρόκληση. Αλλά με γνώση και κατανόηση, με πυρήνα πάντα τον ανθρωπισμό, μέσα από μια νέα Ελληνική μεταρρυθμιστική επαναστατική δράση, για μια νέα ευημερούσα συμμετοχική ισοπολιτεία.

Ν.Ε.Μ.Ε.Σ.ΙΣ  -  Νέα  Ελληνική  Μεταρρυθμιστική  Επαναστατική Συμμετοχική  ΙΣοπολιτεία....

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου