Υλικά για 2 άτομα:
– 500 ml γάλα
– 250 ml γάλακτος + 100 g κορν φλαουρ
– φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 3 κρόκους αυγών
– 100 γραμμάρια ζάχαρης
– βανίλια
– 20g βούτυρο
– αλεύρι και αυγά για επικάλυψη
– ζάχαρη και σκόνη κανέλας
– Λάδι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα να ζεσταθεί (όχι να βράσει).
Προσθέτουμε μέσα την φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού, ξυλάκι κανέλας, σκεπάζουμε
την κατσαρόλα σβήνουμε την φωτιά και περιμένουμε μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κροκάδια , ζάχαρη, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά περίπου για 2-3 λεπτά να πάρει μία υφή κρέμας.
Προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων ένα ποτήρι επιπλέον γάλα με κορν φλάουρ (αυτό το γάλα δεν είναι το ίδιο με το γάλα με τις φλούδες πορτοκαλιού) και χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το τελευταίο μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα με τις φλούδες λεμονιού πορτοκαλιού αλλά πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε τις φλούδες και το ξυλάκι κανέλας από το γάλα.
Το μείγμα θα πρέπει να είναι ζεστό περίπου στους 60 – 70 βαθμούς (σε μέτρια φωτιά) και ανακατεύουμε με ένα συρμα χειρός. Σε λίγο θα δούμε να πήζει. Θα πρέπει να πήξει αρκετά καλά για να μπορούμε να το χειριστούμε με το χέρι μας και να το τηγανίσουμε
Αφού πήξει και σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε να λιώσουν.
Αφού πήξει καλά η κρέμα την προσθέτουμε σε ταψάκι 25-30 εκ που το έχουμε βουτυρώσει πρώτα.
Το χτυπάμε το ταψί στο πάγκο να φυγουν οι φυσαλίδες.
Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που θα ακουμπάει πάνω στην κρέμα.
Περιμένουμε 30 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατελα. Θα εχει σταθεροποιηθεί και κόβουμε κομμάτια 3χ5 εκ
που τα ρίχνουμε σε ένα πιάτο με αλεύρι προσεχτικά, μετα σε ένα πιάτο με αυγό .
Μετα τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι να τηγανιστούν για 1 λεπτό περίπου.
Τα βγάζουμε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα .
Τέλος αναμιγνύουμε σε ένα πιάτο ζάχαρη και κανέλα και περνάμε απο εκεί τα ζεστά γαλατοπιτάκια για να καλυφθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου