ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ-ΚΟΥΠΑ ΤΩΝ 250 ml:
4 αυγά,
1 ποτήρι γάλα φρέσκο,
μισό ποτήρι σπορέλαιο,
5 κ.σ.ζάχαρη,
5 κ.σ.κακάο,
1 βανίλια,
1,5 μισό ποτήρι αλεύρι φαρινάπ,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά-ζάχαρη να αφρατέψουν!
Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα-σπορέλαιο!
Τελος ριχνουμε αλευρι-κακαο-βανιλια-μπεικιν σιγα-σιγα!
Λαδωνουμε το πυρεξ η ταψι (26 ν) και ριχνουμε το μείγμα!
Ψηνουμε στους 180C προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα φυσικα τον φουρνο!
ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ:
3 ποτήρια ζάχαρη,
3 ποτηρια νερο,
1 κ.σ.κακαο,
100 γρ κουβερτουρα,μισο χυμο ενος λεμονιου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Τα βράζουμε όλα 3 λεπτά!
Τρυπάμε παντού την καυτή σοκολατόπιτα και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι σιγά-σιγά!
Δηλαδή ρίχνουμε απορροφάει!
Ξαναρίχνουμε απορροφάει!
Οταν ξαναριχνουμε και δεν απορροφάει στα πλαγια ειναι ετοιμο!
Και ισως περισσέψει λιγο σιροπι!
Το κρατάμε στο ψυγείο και όταν κοβουμε το κομματι εαν θελουμε ρίχνουμε λίγο απο πάνω!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου