Amfipoli News: Δεν ξεχνάμε το νομοσχέδιο – έκτρωμα που σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Δεν ξεχνάμε το νομοσχέδιο – έκτρωμα που σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα

 


Το αντεργατικό έκτρωμα που μειώνει μισθούς, καταργεί το οκτάωρο και αφήνει απολύτως απροστάτευτους τους εργαζομένους στην εργοδοτική ασυδοσία έγινε νόμος του κράτους.

Πλήρως απομονωμένοι και κόντρα στις αντιδράσεις των εργαζομένων, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπερψήφισαν το αντεργατικό νομοσχέδιο που σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και καταργεί ιστορικές διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος.

Το αντεργατικό έκτρωμα που μειώνει μισθούς, καταργεί το οκτάωρο και αφήνει απολύτως απροστάτευτους τους εργαζομένους στην εργοδοτική ασυδοσία, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί του συνόλου και είναι με την υπογραφή της ΝΔ, νόμος του κράτους.

Συγκεκριμένα, υπερψήφισαν μόνο οι 158 βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν οι 142 βουλευτές από την αντιπολίτευση.

Στην ονομαστική ψηφοφορία η αντιπολίτευση καταψήφισε τα άρθρα του σκληρού πυρήνα του νομοσχεδίου, είπε ωστόσο «ναι» σε όσα άρθρα θεωρεί ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, όπως εκείνα για τις πατρικές άδειες και τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας. Ωστόσο, ξεκαθάρισαν πως αυτά αφορούν σε κοινοτικές οδηγίες και δεν αποτελούν παρά «βιτρίνα» για τις σκληρές αντεργατικές διατάξεις. 

Από την πλευρά του το ΚΚΕ καταψήφισε όλες τις διατάξεις, επιμένοντας στην ανάγκη απόσυρσης του συνόλου του νομοσχεδίου. 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου