Amfipoli News: Ανακαλύφθηκαν ιατρικές συνταγές του Ιπποκράτη στην Αρχαία Βιβλιοθήκη της Αιγύπτου

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ανακαλύφθηκαν ιατρικές συνταγές του Ιπποκράτη στην Αρχαία Βιβλιοθήκη της Αιγύπτου



  Μοναχοί στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Νότιο Σινά της Αιγύπτου, ανακάλυψαν ιατρικές συνταγές του Ιπποκράτη, ο οποίος αναφέρεται παγκοσμίως ως «πατέρας της δυτικής ιατρικής».

Μεγάλης σημασίας εύρημα της αρχαιότητας βρέθηκε στη μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά το 2017

Συγκεκριμένα στη βιβλιοθήκη του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά βρέθηκε ένα χειρόγραφο του VI αιώνα μ.Χ., το οποίο περιέχει συνταγές του «πατέρας της ιατρικής», του αρχαίου Έλληνα ιατρού Ιπποκράτη.

Το χειρόγραφο βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στη βιβλιοθήκη.

Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε δημοσίως από τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Khaled El-Ehnen.

Το χειρόγραφο περιέχει επίσης τρεις άλλες ιατρικές συνταγές και γράφτηκε από έναν ανώνυμο γραφέα.

Μια εξ αυτών περιέχει σχέδια βοτάνων.

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής

Γεννήθηκε στο νησί της Κω, το 460 π.Χ..Ο Έλληνας ιατρός Ιπποκράτης θεωρείται ο πατέρας της ιατρικής, καθώς ήταν ο πρώτος γνωστός γιατρός που πίστευε ότι οι ασθένειες προκλήθηκαν από κάποιο είδος φυσικής δράσης αντί να υποκινούνται από τα πνεύματα ή τους θεούς.

Εκτός από την αναγνώριση ότι η ασθένεια δεν προκαλείται από υπερφυσικές δυνάμεις, ο Ιπποκράτης εφηύρε την κλινική ιατρική και αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως σχέση γιατρού-ασθενούς.

Ίσως το πιο εκπληκτικά από όλα, ήταν ο πρώτος γνωστός γιατρός που αναγνώρισε ότι σκέψεις και συναισθήματα προκύπτουν στον εγκέφαλο – παρά στην καρδιά.

Ο Ιπποκράτης ήταν επίσης ο ιατρός που δημιούργησε έναν όρκο συμπεριφοράς για γιατρούς που παρέμεινε για 2.500 χρόνια.

Ο αρχαίος Έλληνας γιατρός πίστευε ότι η διατροφή είναι σημαντική στη ζωή ενός ατόμου και μια καλή διατροφή θα μπορούσε να τους κρατήσει υγιείς.

Πίστευε επίσης ότι μια σωστή διατροφή θα μπορούσε να έχει θεραπευτικές ιδιότητες για ορισμένες ασθένειες. Έδωσε μεγάλη σημασία σε αυτό που τρώει ένας ασθενής ή σε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγει. Συχνά χρησιμοποιούσε τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής , όπως διατροφή και άσκηση για τη θεραπεία ασθενειών όπως ο διαβήτης.


 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου