Amfipoli News: ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ

 


ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ 

Η Μεταπολίτευση του 1974 υπήρξε πολιτική μεταβολή εν μέσω εθνικής τραγωδίας. Ουδείς λόγος υφίσταται για πανηγυρισμούς. 

1.Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας υπήρξε απότοκο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και όχι λαϊκής εξέγερσης ή έστω εκούσιας απόσυρσης της χούντας κατόπιν πιέσεων. Γεγονός εξευτελιστικό και ατιμωτικό για την ελληνική κοινωνία. 

2. Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος συνέχισε, ενώ ο Αττίλας προήλαυνε μέχρι την Λευκωσία, την πολιτική του ριψάσπιδος Ιωαννίδη. Και μάλιστα την κωδικοποίησε με την εμετική ρήση "Η Κύπρος κείται μακράν". 

3. Η Μεταπολίτευση οδήγησε σε πρωτοφανούς εκτάσεως συνολική αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας, ηθική, αξιακή, πνευματική, ιδεολογική, εκπαιδευτική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική, δημογραφική, γεωπολιτική. Αλλοιώθηκε ο ανθρώπινος τύπος του Έλληνα. Και το χειρότερο: με την λαϊκή συναίνεση. Τελικό αποτέλεσμα υπήρξε η ολική χρεωκοπία το 2010, η απειλή δημογραφικής εξάλειψης, η μαζική μετανάστευση και η απειλή υπαγωγής μας σε καθεστώς φινλανδοποίησης.

    Η δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο είναι προσβλητική στην μνήμη των νεκρών της κυπριακής τραγωδίας και ιστορικά άτοπη. Κρείττον εστί σιγάν.

Μελέτης Η. Μελετόπουλος

Διδάκτωρ  Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου