Amfipoli News: Το μοναδικό αστέρι που δεν μπορείτε να πατήσετε στη Λεωφόρο της Δόξας στο Λος Άντζελες

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Το μοναδικό αστέρι που δεν μπορείτε να πατήσετε στη Λεωφόρο της Δόξας στο Λος Άντζελες

 


Ο λόγος που δεν βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, αλλά σε τοίχο

Λεωφόρος της Δόξας είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο πεζοδρόμιο στον κόσμο -και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Λος Άντζελες. Διαθέτει πάνω από 2.500 αστέρια με τα ονόματα διάσημων προσωπικοτήτων σε 15 τετράγωνα της Hollywood Boulevard και τρία τετράγωνα της Vine Street.

Η πρώτη διασημότητα που απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας ήταν η βραβευμένη από την Ακαδημία Joanne Woodward, διάσημη για τη συμμετοχή της στην ταινία «The Three Faces of Eve», σε μια πρωτοποριακή τελετή στις 9 Φεβρουαρίου του 1960. Έκτοτε, η κατασκευή νέων αστεριών συνεχίστηκε για 16 μήνες και προστέθηκαν πάνω από 1.500 αστέρια. Και ενώ τα περισσότερα αστέρια βρίσκονται στο πεζοδρόμιο και οι επισκέπτες μπορούν στην κυριολεξία να περπατήσουν πάνω τους, υπάρχει ένα και μόνο αστέρι που δεν μπορεί κανείς να πατήσει.

Το μοναδικό αστέρι που δεν μπορείτε να πατήσετε στη Λεωφόρο της Δόξας στο Λος Άντζελες

Το πιο διάσημο πεζοδρόμιο στον κόσμο έγινε ορόσημο για την πόλη του Λος Άντζελες το 1978, και δέχεται σχεδόν 10 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ωστόσο, παρά τη διεθνή φήμη του, το αξιοθέατο ονομάστηκε ως το «Χειρότερο Τουριστικό Αξιοθέατο στον Κόσμο» το 2019 αναφέρει το grunge.com.


Το αστέρι, λοιπόν, που δεν μπορεί να πατήσει κανείς στο διασημότερο πεζοδρόμιο στον κόσμο είναι εκείνο του παγκόσμιου θρύλου το μποξ, Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας το 2002. Ωστόσο, το αστέρι του δεν ήταν όπως τα υπόλοιπα. Για πρώτη φορά, ένα αστέρι δεν τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο, αλλά αντιθέτως τοποθετήθηκε στον τοίχο στην είσοδο του Kodak Theatre, επί της Λεωφόρου της Δόξας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Άλι είπε ότι δεν ήθελε άτομα που δεν τον σέβονται να πατήσουν το όνομά του. Αλλά υπήρχε και ένας άλλος λόγος.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Αλί είπε ότι φέρει «το όνομα του αγαπημένου μας Προφήτη Μωάμεθ και είναι αδύνατο να επιτρέψω στους ανθρώπους να καταπατούν το όνομά του».
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου