Amfipoli News: Γλυκό με καρύδα

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Γλυκό με καρύδα

 


ΥΛΙΚΑ

2 κεσέδες καλαμποκελαιο

2 κεσέδες γιαούρτι

2 κεσέδες ζάχαρη

2 κεσέδες σιμιγδάλι ψιλό

2 κεσέδες καρύδα

2 κεσέδες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 αυγά

2 ποτηράκια του κρασιού κονιάκ

2 βανίλιες

1 κουταλιά της σούπας σόδα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και εν συνεχεία όλα τα υλικά.

Παίρνω ένα ταψί νούμερο 35 το λαδωνουμε με καλαμποκελαιο ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και το μείγμα. ψήνουμε πάνω κάτω στους 190 βαθμούς για μισή ώρα.

Έχουμε φτιάξει από πριν το σιρόπι να έχει κρυώσει και το ρίχνουμε στο γλυκό αφού πριν το έχουμε κόψει.

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό

4 ποτήρι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε 5-6 λεπτά τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού αν θέλετε για περισσότερο άρωμα και ένα σφηνάκι κονιάκ.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Λάμπρου-Μπαχάρι και κανέλα.”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου