Amfipoli News: Εύκολη και γρήγορη μπουγάτσα

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Εύκολη και γρήγορη μπουγάτσα



Υλικά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

2 1/2 κουτιά νερό ζεστό

200 γρ.βούτυρο ή Βιτάμ

Κανέλα

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρέξ.

Αφού βουτυρώσετε το κάθε ένα φύλλο , τα βάζετε με την σειρά σουρωτά στο πυρέξ.

Ραντίζετε με το υπόλοιπο βούτυρο τα φύλλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β.μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Ρίχνετε το γάλα σε μπολ και το ανακατεύετε καλά με το νερό μέχρι να διαλυθεί.

Βγάζετε το πυρέξ από τον φούρνο , ρίχνετε το γάλα και ξαναβάζετε το πυρέξ στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά .

Όταν κρυώσει ελαφρά κόβετε κομμάτια και πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου