Amfipoli News: Εύκολες, νόστιμες, αφράτες τυρόπιτες τηγανιού

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Εύκολες, νόστιμες, αφράτες τυρόπιτες τηγανιού

 


Μια άλλη εκδοχή για τις αγνιόπιτες

Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες  κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται  σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και έχουν πάρει το όνομά τους από την αγνιά τους ζύμη. Αγνιά λέμε στην Κρήτη την πολύ μαλακή ζύμη, αυτή που σχεδόν κολλά στα χέρια.
Άλλοτε τη φτιάχνουμε χωρίς διογκωτικά και άλλοτε με μαγιά ή με μπέικιν. Το υγρό που χρησιμοποιούμε στην παραδοσιακή συνταγή είναι το νεράκι  με λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρακή. Σερβίρονται με αχνοζάχαρη ή με μέλι ή με πετιμέζι.
Εύκολες, νόστιμες, αφράτες τυρόπιτες τηγανιού

Στη σημερινή συνταγή -που έφτασε στα χέρια μου την περασμένη εβδομάδα μαζί με ένα καλό κομμάτι ντόπιας φέτας από αιγοπρόβειο γάλα για να τη δοκιμάσω- το υγρό της ζύμης είναι  γάλα με νερό και έτσι είναι πιο πλούσια θα λέγαμε. Αφράτη στο εσωτερικό της αλλά τραγανή στην κρούστα της. «Έφυγαν» στο πι και φι και άρεσαν σε όλους όσους τις δοκίμασαν. Η γέμιση έγινε με φέτα, δεν έβαλα μέλι ή ζάχαρη στο σερβίρισμα και τις φάγαμε σαν τυρόπιτες, αλμυρές. Το ευχάριστο είναι ότι παρόλο που είναι τηγανητές  απορροφούν ελάχιστο ελαιόλαδο και δείχνουν σαν να είναι ψημένες στο φούρνο.

Είναι τόσο εύκολες και τόσο νόστιμες που συστήνω ανεπιφύλακτα να τις δοκιμάσετε:
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου