Amfipoli News: Σπιτικές καριόκες

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σπιτικές καριόκες

 


Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου,400 γρ καρύδια ελαφρώς σπασμένα,400 γρ φρυγανιά,1 κουτί γάλα εβαπορε αδιάλυτο,7 κ.σ.κακαο,400 γρ άχνη ζάχαρη,250 γρ βούτυρο μαλακό,30 γρ κονιάκ,600 γρ μαύρη κουβερτουρα,200 γρ λευκή κουβερτουρα,150 γρ καλαμποκελαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την άχνη και το κακάο και τα δουλεύουμε! Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμωνουμε όλα μαζί! Βάζουμε δύο λαδόκολλες στον πάγκο και μοιράζουμε το μίγμα!Κάνουμε δύο ρολά !Τα τυλίγουμε και τα βάζουμε κατάψυξη για 3 ώρες

Βάζουμε σε Μπεν Μαρί την μαύρη σοκολάτα με 100 γρ λάδι να λιώσει! Βγάζουμε τα ρολά από την κατάψυξη και τα κόβουμε σε κομμάτια!!Βουτάμε το κάθε ένα κομμάτι στην σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα!Τα βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα

Την επόμενη μέρα λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε Μπεν Μαρί με 50 γρ λάδι και βγάζουμε τις κρύες Καριοκες από το ψυγείο και ρίχνουμε την σοκολάτα πάνω τους!Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο!!!Με το μέγεθος αυτό έφτιαξα 60 κομμάτια

Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχες καριόκες με μαρμελάδα πορτοκαλιού, μπουκιά και απόλαυση.

Υπέροχες καριόκες με μαρμελάδα πορτοκαλιού, μπουκιά και απόλαυση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

ΥΛΙΚΆ
900 γρ. μπισκότα,
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό,
2κ.σ. άχνη ζάχαρη,
5κ.σ. κακάο άγλυκο,
1 σφηνάκι κονιάκ,
ξύσμα πορτοκαλιού,
2 κ.γ. κανέλα,
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο,
1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι,
400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
500 γρ.κουβερτουρα,
2 κ.σ αραβοσιτέλαιο,
1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη και ανακατεύουμε μαζί με τα μυρωδικά, το ξύσμα και τα καρύδια, σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε την άχνη και το κακάο να διαλυθούν, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε στερεά με υγρά υλικά, στο τέλος ρίχνουμε την μαρμελάδα

φτιάχνουμε δύο μπαστούνια, και τα βάζουμε στην κατάψυξη όλη νύχτα τα κόβουμε παγωμένα σε ΚΑΡΙΟΚΕΣ πάχους 3εκ. λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα με λάδι και μέλι, αφήνουμε στην λαδόκολλα να στεγνώσουν

η συνταγή είναι διπλή δόση και βγαίνουν 60 κομμάτια

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου