Ένα πανεύκολο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με αποξηραμένα κρανμπερις
Ας δούμε τα υλικά για το κέικ και τη σος με φρέσκιες φράουλες
Υλικά
Για το κέικ
1/2 κούπα λάδι ( σπορελαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο)
2 κούπες φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 1/2 κούπα κρανμπερις αποξηραμένα
Για τη σος με φρέσκιες φράουλες
15-20 φρέσκιες φράουλες ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού με το σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα περίπου ανάλογα με το φούρνο και ελέγχουμε πριν το βγάλουμε.
Ετοιμάζουμε τη σος όση ώρα ψήνουμε το κέικ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε κομμάτι κέικ με σος από τις φράουλες
misstastygr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου