Υλικα
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου νταιτζέστιβ
100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
Για την καραμέλα
397 γρ. καραμέλα γάλακτος (έτοιμη σε κουτιά) ή την φτιάχνουμε εμείς
Για την σαντιγί
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλάκι του γλκυκού σιρόπι καφέ
Για την διακόσμηση
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο τριμμένη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν άμμος. Αδειάζουμε σε ένα μπόλ τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτες 23 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Απλώνουμε με ένα κουτάλι την καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν είναι η ώρα να σερβίρουμε κόβουμε τις μπανάνες και της τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ρίχνουμε το σιρόπι του καφέ. Ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο.
anatropionline
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου