Amfipoli News: Ο άντρας που μισούσε τόσο πολύ τη μητέρα του, που ανατίναξε την πτήση της με δυναμίτη

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Ο άντρας που μισούσε τόσο πολύ τη μητέρα του, που ανατίναξε την πτήση της με δυναμίτη

 


«Ο αριθμός των ανθρώπων που θα σκοτωνόντουσαν στο αεροπλάνο δεν έκανε καμία διαφορά για μένα» είχε πει στους ψυχιάτρους: «Θα μπορούσε να ήταν χίλιοι. Όταν έρθει η ώρα τους, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό».

Τον Νοέμβριο του 1955 καταγράφηκε στις ΗΠΑ μία από τις πρώτες επιθέσεις σε εμπορικό αεροσκάφος, καθώς ένας άνδρας έβαλε 25 μασούρια δυναμίτη στη βαλίτσα της μητέρας του.

Η Ντέιζι Κινγκ, μια 54χρονη γυναίκα από το Ντένβερ, είχε επιβιβαστεί εκείνη τη μέρα στο αεροσκάφος με προορισμό την Αλάσκα, ώστε να επισκεφτεί την κόρη της. Ο 23χρονος γιος της όμως, Τζον «Τζακ» Γκίλμπερτ Γκράχαμ, είπε στην αστυνομία αργότερα, πως δεν ήξερε τι είχε βάλει η μητέρα του στις αποσκευές της. Γνώριζε μόνο ότι είχε φυσίγγια και κυνηγετικό όπλο, καθώς θα πήγαινε για κυνήγι.

Στην πραγματικότητα όμως ήταν αυτός που είχε προετοιμάσει την βαλίτσα της και μάλιστα είχε βάλει μέσα αυτό που είχε ονομάσει «πρώιμο χριστουγεννιάτικο δώρο».

Ήταν έκρηξη και είχε εκραγεί το αεροπλάνο στο οποίο ήταν μέσα η Ντέιζι Κινγκ. Ήταν η μαζικότερη δολοφονία στην ιστορία του Κολοράντο, καθώς είχαν σκοτωθεί 44 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου ενός αγοριού 13 μηνών.

Οι ερευνητές, όταν ξεκίνησαν να αναζητούν τα αίτια του θανατηφόρου αυτού δυστυχήματος, βρήκαν στοιχεία σε ότι είχε μείνει από τις αποσκευές. Σιγά-σιγά η έρευνά του οδηγούσε στον… Τζον Γκίλμπερτ. Η αστυνομία άρχισε να ψάχνει και βρήκε πως είχε μία ταραχώδη σχέση με τη μητέρα του… «Ο Γκίλμπερτ επρόκειτο να λάβει μια κληρονομιά από τη μητέρα του, αλλά τσακωνόντουσαν συνεχώς σαν το σκύλο με τη γάτα» είχε πει άνθρωπος του FBI.

Ο Τζον Γκίλμπερτ, είχε μεγαλώσει περισσότερο με διάφορα άλλα μέλη της οικογένειας παρά με τη μητέρα του. Έφυγε από το σπίτι στα 16 του, ωστόσο επέστρεψε στη δουλειά της μητέρας του για να δουλέψει. Είχαν ανοίξει μία καντίνα σε drive in και τον είχε τοποθετήσει ως διευθυντή. 2 μήνες πριν την πτήση η καντίνα-εστιατόριο εξερράγη. Ο Τζον έριξε το φταίξιμο σε χαλασμένη παροχή αερίου. Την ίδια χρονιά, το νέο φορτηγό του, μια Chevrolet του 1955 κόλλησε και σταμάτησε σε μια σιδηροδρομική γραμμή και χτυπήθηκε από ένα διερχόμενο τρένο! Ο Τζον τα έριξε στην κακή του τύχη. 

Ο γιος είχε ζήσει με διάφορα μέλη της οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια και έφυγε από το σπίτι στα 16 του, πριν επιστρέψει στη δουλειά στο εστιατόριο της μητέρας του, το οποίο, δύο μήνες πριν από την πτήση, υπέστη ζημιά από έκρηξη. Ο Τζον Γκίλμπερτ είπε ότι είχε δει μια γραμμή από βενζίνη.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, το FBI ρώτησε τον Τζον Γκίλμπερτ για το «χριστουγεννιάτικο δώρο», που αρχικά θεωρούσαν ότι ήταν ένα σετ εργαλείων, που είχε αγοράσει για τη μητέρα του. Οι ερωτήσεις τους όμως επεκτάθηκαν και στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού αξίας 37.500 δολαρίων που είχε στο όνομα της μητέρας του, με τον ίδιο ως δικαιούχο.

Η έρευνα των αρχών είχε αποκαλύψει επίσης ένα μικρό ρολό χάλκινου σύρματος. Κάτι αντίστοιχο είχαν βρει και σε ένα από τα πουκάμισα του πανούργου γιου. Δεν άργησαν να καταλήξουν στον πραγματικό ένοχο… Αυτός ήταν που είχε βάλει τα εκρηκτικά με σκοπό να σκοτώσει τη μητέρα του.

Μιλώντας αργότερα με ψυχιάτρους, ο Τζον Γκίλμπερτ είπε ότι είχε βάλει τη βόμβα στη βαλίτσα της μητέρας του, πριν την αφήσει στην πόρτα του αεροδρομίου και πάει αυτός να παρκάρει. Ρύθμισε το χρονόμετρο της βόμβας στα 90 λεπτά και στη συνέχεια πήγε την τσάντα στο check-in αφήνοντάς την για τις αποσκευές. Πλήρωσε μάλιστα παραπάνω λόγω του υπερβολικού βάρους της.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που θα σκοτωνόντουσαν δεν έκανε καμία διαφορά για μένα» είχε πει στους ψυχιάτρους: «Θα μπορούσε να ήταν χίλιοι. Όταν έρθει η ώρα τους, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό».

Ο Γκράχαμ καταδικάστηκε σε θάνατο για μαζικό φόνο και εκτελέστηκε σε θάλαμο αερίων στις 11 Ιανουαρίου 1957.

fresh-news.eu

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου