Amfipoli News: Τα ψυχολογικά tricks που θα σε βοηθήσουν σε κάθε άβολη στιγμή!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Τα ψυχολογικά tricks που θα σε βοηθήσουν σε κάθε άβολη στιγμή!



  Ορισμένες φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άβολες καταστάσεις και δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς να τις αντιμετωπίσουμε. Να τις παραβλέψουμε ή να λάβουμε δραστικά μέτρα;

Σε ορισμένες άβολες καταστάσεις… απλώς δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Να μιλήσεις, να πεις αυτό που σκέφτεσαι, να σηκωθείς να φύγεις τρέχοντας…; Και, υπάρχουν, μερικά ψυχολογικά tricks που μπορούν να σε σώσουν και να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Πώς ν’ αντιμετωπίσεις διάφορες άβολες καταστάσεις;

Όταν κάποιος μιλάει πολύ

Μιλάει, μιλάει, μιλάει… και δεν σταματάει.

Αλλά πώς μπορείς να διακόψεις ένα τέτοιο άτομο χωρίς να το προσβάλλεις; Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι απλώς να πετάξεις “κατά λάθος” οτιδήποτε κρατάς στα χέρια σου (εκτός από το κινητό σου).

Βρες κάτι να πετάξεις στο πάτωμα ή να προκαλέσεις έναν μικρό “χαμό” ώστε να σταματήσει να μιλάει!

Αν έχεις νευριασμένους πελάτες

Είναι πάντα αμήχανο όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα θυμωμένο πελάτη, ασχέτως αν έχεις δίκιο. Προσπάθησε να τοποθετήσεις έναν καθρέπτη πίσω σου ώστε το άτομο να κοιτάζεται σε αυτό ή να έχει άμεση πρόσβαση.

Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει τον εαυτό του θυμωμένο. Αυτό το trick από μόνο του θα τον ηρεμήσει.

Για το τραγούδι που έχει κολλήσει στο μυαλό σου

Ξύπνησες με ένα συγκεκριμένο τραγούδι και όλη μέρα δεν λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό σου. Μένει εκεί. Κολλημένο το κεφάλι σου. Κι όσο κι αν θέλεις να το αποφύγεις, αυτό ξεπηδάει από το πουθενά.

Τείνεις, λοιπόν, να επαναλαμβάνεις το ίδιο κομμάτι του τραγουδιού ξανά και ξανά. Το μυστικό είναι, λοιπόν, να ολοκληρώσεις το τραγούδι. Πες το όλο από την αρχή μέχρι το τέλος. Μόνο έτσι, θα σταματήσεις να το τραγουδάς.

Όταν μπαίνεις σε μια νέα ομάδα

Όταν μπαίνεις σε μια νέα ομάδα, είναι φυσιολογικό να μην είσαι βέβαιος για το τι σκέφτονται και πώς νιώθουν για σένα. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να ελέγξεις τη γλώσσα του σώματος.

Αν ενδιαφέρονται για σένα, τα πόδια τους θα δείχνουν προς το μέρος σου. Αν όχι…. θα δείχνουν προς την έξοδο ή τέλος πάντων μακριά από σένα.

Όταν δεν παίρνεις την απάντηση που θέλεις

Αφού κάνεις μια ερώτηση σε κάποιον, ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να πάρεις την απάντηση που θέλεις κι αυτό μπορεί να αποβεί ενοχλητικό.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να…. επισπεύσεις τη διαδικασία, είναι να παραμείνεις σιωπηλός και να τον κοιτάς στα μάτια. Και θα πάρεις την απάντηση που θέλεις.

Όταν θέλεις ν’ αποφύγεις έναν τσακωμό

Το να αποφύγεις έναν τσακωμό είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το να εμπλακείς σε αυτόν.

Αν κάποιος σε προκαλεί να τσακωθείτε, τότε δοκίμασε το eye conctact. Κοίταξέ τον στα μάτια, μείνε σταθερός και στη συνέχεια ρίξε μια ματιά από πάνω μέχρι κάτω. Μέχρι να καταλήξεις ξανά στα μάτια και μετά να στρέψεις το βλέμμα ου.

Αυτό θα του δώσει το μήνυμα πως τον αξιολόγησες και δεν αποτελεί απειλή για σένα.

Πηγή: https://ipop.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου