Amfipoli News: Κιμαδοπρασόπιτα

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Κιμαδοπρασόπιτα

 

Υλικά


 για τά φύλλα!
650γρ.αλευρι
350ml.νερο(χλιαρό)
4κσ. Ελαιόλαδο
2κσ. Ξίδι
1κγ.αλατι

 Ακόμα

1φλ.του τσαγιού ελαιόλαδο για τά φύλλα.
 Σουσάμι.

 για την γέμιση.

500γρ.κιμα μοσχαρίσια
3-4πρασα μόνο το λευκό μέρος.
1/2πιπεριες χρωματιστές (κόκκινο, πορτοκάλι, κίτρινο)
1καροτο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 κρεμμύδια φρέσκια
1κσ.γεματη τραγανας γλυκό.
2 αβγά
150γρ. Φέτα κατσικίσιο
1φλ. τριμμένο τυρί.
 Αλάτι πιπέρι και κουρκουμά 1κγ.
 άνηθος ψιλοκομμένος, δυόσμος ψιλοκομμένος.
 Για ένα ταψί 38εκ.

Εκτέλεση

Σέ μια λεκάνητσα βάζουμε το αλεύρι και στην μέση του κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τό ελαιόλαδο, τό ξύδι, τό αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά τό νερό και ένα κουτάλι ενσωματώνουμε Με το αλεύρι και μετά από λίγο βάζουμε τά χέρια και ζυμωνουμε καλά ρίχνοντας νερό μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι νά μήν κολλάει στα χέρια μας.
Τό βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλεύρι κάτω και πάνω και σκεπάζουμε….. αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ή μια ώρα.

Σέ ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε τά κομμένα πράσα Με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει και να πιω τό νερό, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαριζουμε τά πράσα, προσθέτουμε της κομμένες πιπέριες, τό καρότο και συνεχίζω το ανακατεύμα, για λίγο ακόμα.
Βγάζουμε τά λαχανικά από το τηγάνι και τά ρίχνουμε σέ ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο και τό κιμά, μαζί με το ξέρω κρεμμύδι, και Με μια ξύλινη κουτάλα σπάω τόν κιμά καλά και ρίχνουμε λίγο κρασί και περιμένεις να εξασκείται το αλκοόλ, ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράσιμο.
Μετά από λίγο ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα από το μπολ Με τά πράσα, τό τραγανά, τά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τό αλάτι Πιπέρι και το κουρκουμά, τά μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα και το αφήνουμε Στην άκρη εκτός φωτιάς νά κρυώσει και να φουσκώσει ό Τραγάνας.

Μετά από λίγο ρίχνουμε Την φέτα κομμένη Με τά χέρια μας, τό τριμμένο τυρί και τά αβγά που πρώτα τα Κτιπαμε λίγο Με ένα πιρούνι.
Στρώνουμε τά πρώτα τρία φύλλα στο ταψί Με λάδι και αντια μέσα στά φύλλα, στρώνουμε το τέταρτο φύλλο Σουρωτή, λάδι και ρίχνουμε το μισό μείγμα, Απλώνουμε καλά και τοποθετούμε το πέμπτο φύλλο Σουρωτή, ελαιόλαδο και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα, Απλώνουμε καλά και ρίχνουμε το δύο τελευταία φύλλα,αντια μέσα ελαιόλαδο και φέρνουμε τά φύλλα γύρω γύρω κάνουμε το στεφάνι.
Κόβουμε Την πίτα σέ κομμάτια όχι μέχρι κάτω, ρίχνουμε το λάδι που έχει μήνη και ραδιζουμε Την πίτα με λίγο νερό, και το σουσάμι.
Ψήνουμε Την πίτα σέ προθέρμανση φούρνου στους 200μετα στους 180για περίπου 45λεπτα .
Τό ζυμάρι για τά φύλλα τό κόβουμε σε εφτά κομμάτια, τά κάνουμε μπάλα και τά Ανήκουμε ένα ένα σέ φύλλο Με λίγο αλεύρι η νισεστε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Labrini Brakai

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου