Amfipoli News: Κοτόπουλο στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Κοτόπουλο στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές

 


Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους που κάθε φορά αποκτά εντελώς διαφορετική γεύση.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε μία από τις πιο γευστικές συνταγές για κοτόπουλο στον φούρνο… με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές.

Με την ευκαιρία δες εδώ που υπερτερεί το χοιρινό κρέας σε σύγκριση με το στήθος κοτόπουλου.

Δεν έχετε φάει πιο νόστιμο: Κοτόπουλο στον φούρνο με κόκκινο κρασί, ντοματίνια και ελιές

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 150 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες, καθαρισμένες
  • 1 κουτ.γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 μικρή χούφτα μαϊντανό

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια, τις ελιές, τα ντοματίνια και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο ταψί. Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι, το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά στα πρώτα 20΄. Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αν θέλουμε με κριθαράκι ή λιγκουίνι.

Πηγή: olivemagazine.gr


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου