Amfipoli News: Κέικ με κανέλα και σοκολάτα!

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Κέικ με κανέλα και σοκολάτα!

 


Το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες και θα γίνει ανάρπαστη! Βήμα – βήμα η τεχνική…

Πλούσιο και λαχταριστό κείκ για μικρούς και μεγάλους…

Υλικά:

(16 μερίδες) Χρόνος προετοιμασίας 15′, χρόνος ψησίματος 50′

1 κούπα μαργαρίνη σοφτ

2 κούπες ζάχαρης

2 αυγά

1 κουταλάκι εσάνς πικραμίγδαλο ή ξύσμα πορτοκάλι

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

1 1/2 κουταλάκι ξίδι

1 1/2 κούπας γιαούρτι = 400 γραμ

1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρησεις

3/4 κούπας κακάο

1 1/2 κουταλάκι σόδας

-κανέλα προαιρετικά

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι ν’ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τα αβγά και τις εσάνς και χτυπάμε να ενσωματωθούν για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ξίδι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και τ’αδειάζουμε στο μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά σε δυνατή τα΄χύτητα.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 50′ στους 180 βαθμούς.

Αφού βγάλουμε το κέικ, το περιχύνουμε με σοκολατένιο fudge, για το οποίο χρειαζόμαστε:

2/3 κούπας ζάχαρη,

1/3 κούπας νερό,

2 κούπες σοκολατένιες νιφάδες,

λίγη βανίλια ή εσάνς πορτοκαλιού.

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομοιοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ!


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου